Likra, safety first & “Ruka pravde”

ruk prav

Crtica sa trajekta ...

Prije neki dan sam imao "zadovoljstvo" da od Kamenara do Lepetana plovim "Rukom pravde". Nisam mogao da vjerujem da je slobodan prostor za putnike ograničen veoma malom površinom koja je uz to bila NEnatkrivena.

Sjetih se mojeg prethodnog posla i "PRAVILA ZA TEHNIČKI PREGLED BRODOVA" i toga što je sve trajekt morao da ispunjava, pored ostalog natkriveni odgovarajući prostor za putnike. A što je još gore ovaj mali TOR je bio ograničen LIKROM koju Zećani koriste za vezivanje paradajza , ali stvarno ne karikikiram. Likra za paradajz je obezbjeđivala da neko ne padne sa visine od 2 metra .

Ako me sjećanje dobro služi, na plovilima važi pravilo SAFETY FIRST. Sa druge strane je obezbjeđenje bilo "jače", neki konopčić za vezivanje gumenjaka manjeg od 3 metra.
Prosto je nevjerovatno što se sve moglo uočiti samo letimičnim pogledom. Put sam nastavio do Orebića odakle sam trajektom Jadrolinije prešao na Korčulu, kako ono kažu: NEBO I ZEMLJA ili DAN i NOĆ, na Ruci pravde je stvarno vladala NOĆ!
NARAVNO, ne ulazim u politiku o prethodnim vlasnicima, uzimanju para sada ili prije i sl. pričam samo o SAFETY FIRST!!! -napisao je naš sugradjanin.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

reklama

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar