Vrijedi pročitati stav: Zlatna vesla Bara

 veslla 2

Listamo arhivu, a na kraju postavljamo pitanje svima?

Arhivska vijest, prije deset godina...

vesl


Veslači iz Bara sinoć stigli su iz Slovenije sa šestom zlatnom medaljom.


Zaslužan za uspjeh ove sjajne ekipe cap Zoran Mićunović skromno je izjavio: “...prenosim učenicima ono što su nas nekada učili u čuvenoj Mornarickoj vojnoj akademiji ,i kao sto se vidi –6 zlatnih medalja u veslanju govori sve...”.

veslla 20 

Zoran Mićunović, vec 5 godina radi sa momcima, /objavljeno prije deset godina/ ponosan je na još jedno zlato.
,,Momci su više nego sjajni. Pet godina sa njima se radi na snazi, vještini, tehnici I na mornarskoj psihologiji koja je dala svoje rezultate. Znam kako dišu, znam koliko mogu. Evo rezultata! Momci su istorija! Njihovo zlato je moja najveća satisfakcija”- dodao je profesor Mićunović, profesor u školi i trener ekipe.

veslla 15

Konkurencija je bila jaka!
Na regati su pored Barana učestvovali timovi: Pomorske škole Bakar, sa dvije ekipe, ekipa Pomorskog fakulteta u Rijeci, Ekipa izobraznog centra Portorož, ekipa Fakulteta za pomorstvo i promet Portorož, Sportsko rekreativna skupina Spunje, Veteranska ekipa, Vojna mornarica Slovenije, Društvo ljubitelja starih barki Piran, kao i nautičko društvo Kraške mornarice.

veslla 22

Sjetimo se 2012 godine proslave Dana poljoprivredne škole.

veslla 17


Mediji su pisali:

III-5 najbolje u Poljoprivrednoj školi

veslla 3


Učenici pomorskih smjerova Srednje poljoprivredne škole takmičenjem u veslanju, koje je održano u barskoj marini, obilježili su 13. maj, rođendan ove obrazovne institucije.

 

veslla 9

Među 11 ekipa, koliko ih je učestvovalo u školskom takmičenju, tehnikom, snagom i vještinom izdvojili su se učenici III-5 odjeljenja, nautičari po obrazovnom profilu, koji su osvojili prvo mjesto. Na drugom i trećem mjestu su se našli učenici brodomašinskog smjera, IV-3 i III-4. Učenici II-4 nagrađeni su za fair play!

veslla 24

Masovno prisustvo đaka i “običnih” posjetilaca, pokazala je da ovaj atraktivni sport izaziva veliku pažnju i simpatije. “Čitava škola je bila na obali. Stotinu đaka u čamcima i preko 200 u publici! Atmosfera je bila uzburkana, kao i more koje su ovi mladi momci, ipak uspjeli da ukrote i pokažu zreo odnos prema sportu, boreći se za titulu najboljih veslača u školi”, kazao je kapetan Zoran Mićunović, trener prvog školskog tima.


veslla 8


Uslovi takmičenja bili su prilagođeni uzrasnim kategorijama. Veslalo se po sistemu eliminacije, svaki razred sa svakim razredom, a potom prva godina sa drugom, druga sa trećom, i treća sa četvrtom! Staza dužine 700 m za barske đake nije bila dugačka, a ni teška, kako se čulo sa pontona postavljenog na sedmom gatu, iz redova onih koji su čekali na ulazak u čamac.

MORN

Prošlogodišnji “zlatni momci” Srednje poljoprivredne škole ove godine  veslaju za JK “Mornar”, čiji direktor Anto Baković ističe kako je, “kroz afirmaciju sportova na vodi, Bar u još jednom segmentu vraćen Mediteranu”.

veslla 12


Nedavno je kuter vredan 6000 eura generalno sredjen po pravilima struke, i deset novih vesala kupljenih u Finskoj MCP Bar poklonio školi, na sugestiju profesora Mićunovića, koji je imao u ovoj nastavnoj godini velike planove za obuku učenika i mladih.

veslla 10


Dva kutera obnovila je Kalafatska radionica “Bokovac”.

Danas sva tri leže na “livadi “ pošto očigledno je, nema ko u školi da se stara o njima, stavi ih u funkciju nastave, sporta, vanastavne aktivnosti i nastavi kao što je prof Mićunović svojski radio.

veslla 13


Saznajemo da cap Mićunović više ne radi u školi, kutere vidimo već kako se opet zapuštaju.
Nije na nama da uredjujemo nastavni kadar u školi.

veslla 19


Dajemo sebi za pravo dati ideju i predlog: ” da se razmotri mogućnost angažovanja cap. Mićunović u školi kao stručnog saradnik za veslanje, i proaktivnu nastavu kroz veslanje na moru uz pravičnu nadoknadu za rad, da obuči nekoga ko bi iz škole nastavio ovu aktivnost, na kojoj su mnoge slične ob razovne instucije pozitivno zavidjele barskoj poljoprivrednoj školi”.
Ako škola nema sredstava za to, neka Ministarstvo & Opština pomognu...


Anto Baković
Stavovi izraženi u bilo kom saopštenju na portalu Jedro su stavovi potpisnika saopštenja i ne odražavaju nužno uredničku politiku Jedra.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar