Blue flag med week u marini...

marin flag 4

U periodu od 05.-11. Jula u zemljama u kojima se vijore Plave zastavice održavaju se ekološke akcije koje ujedno imaju i edukativni karakter gdje se učesnici upoznaju i razmjenjuju znanja i iskustva o problemima zagadjenja voda, mora i priobalja.

Povodom održavanja Mediteranske sedmice Plave zastavice, na obalama desetak zemalja Sredozemnog mora, medju kojima je i Crna Gora, organizuju se akcije čišćenja plaža i marina.U petak 09.jula u periodu od 10.00 do 12.00h u okviru Blue  Flag Med Week pomenuta ekološka akcija se održala i na prostoru marine Bar.

marin flag 2

Akcija čišćenja akvatorijuma marine imala je za cilj da se kroz mobilizaciju zaposlenih, sugrađana i korisnka usluga marine, kroz druženje i organizovanje eko radionica zajednički radi na podizanju nivoa svijesti o značaju vode kao izvoru energije, važnosti zaštite okoline, kroz postavljanje programa zbrinjavanja otpada i čišćenja podmorja i zelenih površina, te pozicioniranja marine kao “eko marine”.

marin flag 5

Od praistorije pa do danas, voda predstavlja zajedničko nasljedstvo čiju vrijednost moraju svi poznavati, jer voda ne zna za granice, ona je izvor i podloga života.

marin flag 3

“Voda je praosnov svega i apsolutni kosmički princip i uzor svega sto postoji, iz koje je sve nastalo i u koju se sve vraća. Ona je beskonačna, vječna materija koja se kreće, zgušnjava i razređuje i tako nastaju sve pojave. Gdje nema vode - tu nema života. To je prva potreba čovjeka, koju on mora trajno da obezbijedi, prije nego sto počne da gradi svoje stanište.”- Tales iz Mileta, grčki filozof, fizičar,astronom

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar