Veliki Pijesak -novi vodovod stavljen u funkciju

voda VP 2

Danas je istorijski dan za razvoj Velikog Pijeska.

Video link:https://youtu.be/YRCV5jDIx4c

Stavljanjem u funkciju novoizgradjene vodovodne infrastrukture na Velikom Pijesku, važnom turističkom centru Bara, stvoreni su uslovi da veliki broj domaćinstava, privrednih i turističkih objekata bude priključeno na sistem vodosnabdijevanja.

Izgradnja priključka na sistem regionalnog vodovoda, kao i izgradnja prateće hidrotehničke infrastrukture u vrijednosti od oko 560.000 eura finansirana je iz budžeta Opštine Bar, a realizacijom ovog projekta lokalna uprava potvrdila je svoje jasno opredjeljenje za rješavanje nedostatka vode bezvodnih područja naše opštine.

“Ovo je istorijski momenat za razvoj jednog od najznačajnijih turističkih mjesta u barskoj opštini, Velikog Pijeska. Danas smo zvanično pustili u funkciju novoizgradjenu vodovodnu mrežu koja se radila u prethodnih par mjeseci. Investicija vrijedna oko 112.000 eura podrazumijevala je izgradnju cjevovoda u dužini od 478 metara, što sa ranije izgrađenom infrastrukturom, u prošloj godini, čini funkcionalnu cjelinu ukupne dužine skoro kilometar novoizgrađene vodovodne mreže sa direktnim priključkom na sistem regionalnog vodovoda.” kazao je predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević

Jusuf Kalamperović mještanin ovog područja i bivši predsjednik Opštine i ministar u Vladi Crne Gore kazao je da je ovo veliki trenutak za ovo naselje koje broji preko 10.000 objekata. “Ovo će značiti dalji napredak ovog područja i dalji napredak turizma na dobrobit svih građana i opštine Bar i naše Crne Gore.”, rekao je Kalamperović.

Predsjednik MZ Mrkojevići Senad Arabelović poručio je da se ovaj kraj intezivno razvija posljednjih godina i postaje glavno turističko mjesto u Baru. “Očekujemo da će u nastavku biti povezana i ostala naselja, Utjeha, Zabio Petovića, ali i kontinentalni dio, naselja Gorana, Kunje i Vukići.” izjavio je Arabelović.

Nakon izgradnje rezervoara Zaljevo I i omogućavanja i unapredjenja snabdijevanja vodom naselja Sveti Ivan, Zaljevo i Polje, predajom na korišćenje građanima izgradjene vodovodne infrastrukture na Velikom Pijesku, lokalna uprava, u proteklih nešto više od godinu dana zaokružuje investicionu aktivnost vrijednu oko 2 miliona eura u oblasti vodosnabdijevanja, sa odlučnom namjerom za nastavkom uspostavljanja novih vodovodnih sistema i u drugim djelovima MZ Mrkojevići, kao i na cjelokupnom bezvodnom području barske opštine.

 

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

stara carsija

luka bar

AD Marina Logo

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar