Novo: Savremeni pogon za preradu maslinovog ulja u Baru!

ulje m

„Društvo za proizvodnju, promet i usluge Barska uljara, sa sjedištem na adresi Belveder, Stari Bar, obavještava cijenjene maslinare da vrata svog savremenog pogona otvara u četvrtak, 30.09.2021. godine, sa početkom u 08h.

 Maslinari će uslugu prerade moći platiti u novcu i u ulju, a Barska uljara će vršiti i otkup ulja od ovogodišnjeg roda isključivo ubrane masline, prerađene u našem pogonu. 

Prerada maslinovog ploda će se vršiti na dvije mašine renomiranog italijanskog proizvođača MORI-TEM, kapaciteta prerade 500 kg/h i 250 kg/h. Mašina MORI-TEM 250 koja je nedavno instalirana, funkcioniše u potpunosti na vakuumskom principu, čuva poželjne organoleptičke i hemijske karakteristike maslinovog ulja, te time podspješuje stabilizaciju i onemogućava oksidaciju ulja. 

Od ove sezone, pogon Barske uljare će biti opremljen i automatskom linijom za flaširanje, čepljenje, etiketiranje, datumovanje i pakovanje maslinovog ulja, kapaciteta 400 flaša na sat, prve i najsavremenije linije ovog tipa u Crnoj Gori. 

Profesionalno čuvanje ulja od prerade do flaširanja osigurano je smještanjem u podzemnim bazenima za lagerovanje, obloženim prohromskim limom, kapaciteta 60.000 kg, kao i nadzemnim prohromskim bazenima, kapaciteta 20.000 kg.

Osim navedenog, naš pogon će od ove sezone biti opremljen i laboratorijskim aparatom oksitester, koji će služiti za redovnu internu kontrolu najvažnijih parametara - sadržaja slobodnih masnih kiselina, ukupnih polifenola, peroksidnog broja i K-broja (K270), te time omogućiti preciznu i efikasnu proizvodnju maslinovog ulja vrhunskih karakteristika. 

Savremenost proizvodnje i predanost u radu omogućili su da se grad Bar u zemlji i regionu prepoznaje po našem Barskom zlatu, najtrofejnijem crnogorskom maslinovom ulju."

video: https://onedrive.live.com/?authkey=%21ADRJ%5Fo6Ux1RuR0k&cid=251D47C786B65A5F&id=251D47C786B65A5F%218778&parId=251D47C786B65A5F%218507&o=OneUp

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar