Bar: Crni Krš – Black Stone Canyons & Universal Canyoning Academy

 kanjoning dd 2

CG dobila 10. međunarodno licenciranih vodiča za kanjoning.

NVO Crni Krš – Black Stone Canyons iz Bara u saradnji sa UCA (Universal Canyoning Academy) instruktorom, organizovao je 8-to dnevnu obuku i polaganje za kanjoning vodiče. Obuke se održavane na brzoj i hladnoj Morači, liticama iznad Starog Bara, nabujalog Rikavca i čarobnog Međurečkog kanjona.
Ovom obukom uspješno su savladane razne tehnike za bezbjedan prolazak učesnika u kanjonima, spašavanje iz brzih voda, spašavanje unesrećenih.
Zahvalnost za realizaciju obuke dugujemo, Ministarstvu ekonomskog razvoja i turizma, Opštini Bar, Turističkoj Organizaciji opštine Bar, Službi zaštite i spašavanja opštine Bar, Etno selu " Bijela skala" - na gostoprimstvu , kazao je Pepđonović.
Nakon uspješne i dosta fizički naporne obuke, svi polaznici su dobili međunarodne licence sa kojima mogu profesionalno da obavljaju poslove vodiča u kanjonima širom svijeta.

biljan
PRO Licencu dobili su:
Pejović Božo, Rukavina Bojan, Perčobić Igor, Bogdan Mijušković, Jakov Lalović, Vladimir Radević, Dejan Popović, Leherau Dzmitry(Bjelorusija), Lifanov Anton(Rusija) i Darko Pepđonović.

kanjoning dd 5

Svečanosti dodjele sertifikata prisustvovali su Ministar, G-din Goran Đurović sa saradnicima, predsjednik skupštine opštine Bar - Branislav Nenezić, Načelnik službe zaštite i spašavanja -Aco Vulević i drugi gosti.

kanjoning dd 1

Ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović ocjenio je odličnim uspjeh 10-člane grupe koji su položili zahtjevan ispit i danas su im uručene licencence.

"Hvala momci što na najljepši način promovišete potencijale Crne Gore za aktivni turizam, što imate toliko entuzijazma da radite. PRO licence su višestruko značajne. Bar, Crna Gora imaju veliki potencijal za kanjoning, a to ne može da se valorizuje bez validnih sertifikata. Svaka čast i na hrabrosti, i na želji da promovišete kanjoning", kazao je ministar Đurović.

kanjoning dd 3

Predsjednik Skupštine Opštine Bar Branislav Nenezić je istakao da je su u prethodnom periodu vodiči pokazali visok stepen prfesionalizma u kanjonima, a nakon obuke od strane instruktora Universal Canyoning Academy vještine su potvrđene položenim ispitom čime su zadovoljeni propisi i standardi vođenja u adrenalinskim turama aktivnog odmora.

Foto: Crni krš

 

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar