Luka Virpazar dobila sredstva za izgradnju!

vir novooo

Dobijena sredstva usmerena na drugu stranu.

Da novac iz “ALMONIT MTC” projekta ne bi propao, biće refundiran državi za troškove koje je imala za gradnju graničnog prelaza sa Albanijom i za rekonstrukciju puta Dinoša - Cijevna zatrijebačka.
Ministarstvo saobraćaja i pomorstva za sada nema precizne rokove kada će početi gradnja Luke Virpazar, a 2,5 miliona eura koji su dobijeni kroz prekogranični projekat “ALMONIT MTC” za tu namjenu nije potrošen jer nije bilo zakonskih preduslova za izvođenje radova. Da ne bi propao, novac je usmjeren (refundiran) za projekat izgradnje graničnog prelaza Ckla-Zogaj između Crne Gore i Albanije, i za rekonstrukciju puta Dinoša-Cijevna zatrijebačka.

To je zvanično rečeno “Vijestima” u Ministarstvu saobraćaja i pomorstva kojim rukovodi ministar Filip Radulović.
Glavni projekat Luke Virpazar sastoji se od četiri cjeline: struktura luke, potporni zidovi i uređenje, čelični most za instalacije i arhitektonski objekat (turistički i tehnički objekat).
Ekolozi su ranije kritikovali projekat ukazavši da Elaborat procjene uticaja na životnu sredinu ima skoro osamdeset primjedbi i ne može dobiti zeleno svjetlo dok se one ne otklone. Pozivali su i Delegaciju EK u Crnoj Gori da se obustavi njegova gradnja jer će se ugroziti priroda i prekršiti preporuke međunarodnih konvencija (Bernska i Ramsarska najmanje) i evropskih direktiva o zaštiti prirode.
Izvor: Vijesti / Marija Mirjačić

 

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

reklama

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar