Uspjeh Halida Brkanovića na Berlinskom maratonu!

 halid brkanovic 1

Halid Brkanović je rodjeni Njujorčanin, porijeklom Baranin iz Mrkojevića.

Halid je istrčao je ovogodišnji prestižni Berlinski marathon i od ukupno 45 hiljada takmičara, , zauzeo 15.593 mjesto. Njjegovo ukupno vrijeme bilo je 4 sata i 19 minuta. Pobjednik maraton Eliud Kipchoge je osvojio novi svjetski rekord istrčavši maraton za 2 sata, 1 minut i 9 sekundi.

Ovo je peti po redu maraton koji je Halid Brkanović istrčao , bio je prvi nastup u Evropi, dok je raanijih godina istrčao tri - u Njujorku I jedan u Čikagu. Inače, maraton je njegova porodična tradicija – Njegov otac Ćamo je, takodje, maratonac, više puta je istrčao maratone u Njujorku, a I danas se u 66.-oj godini aktivno bavi trčanjem, na kraćim maratonima.

halid brkanovic 2

-Ovo je moj veliki uspjeh, za koji treba dosta I fizičke, ali I psihološke pripreme. Počeo sam po uzoru na Ćama, mog oca maratonca, a onda sam zavolio ovaj sport, koji je zapravo moj najveći hobi. Takodje, podstrek mi je pruzio i moj rodjak Emil Brkanovic, iz Njujorka, takodje uspjesni maratonac, sa kojim sam zajedno trcao dva maratona. Prvi maraton sam istrčao 2016. godine, a onda redom . Trebao sam ranije nastupati u Berlinu, još 2020. godine, ali je zbog korone , bio otkazan. Početkom ljeta bio sam povrijedjen, pa nijesam mogao trenirati u punom kapacitetu, tako da ovo smatram svojim velikim uspjehom- kaže Halid.

Ovaj tridesetšestogodišnjak, je uspješni projekt menadžer u advokatskoj komori, rodjen je, odrastao I školovan u Njujorku. Otac Ćamo koji je rodom iz Mrkojevića i majka Baflija od Metovića sa Menka, iznad Starog Bara, već četrdest I pet godina žive u Njujorku. Halid sa roditeljima gotovo svako ljeto provodi u Baru, a već nekoliko godina živi u braku sa Šejlom Perazić, rođenom Švajcarkinjom, takodje, porijeklom iz Bara, sada uspješnom advokaticom u Njujorku.

-Moj podstrek I za sportske I za životne uspjehe je porodica.Otac je moj uzor u trčanju, zatim majka,kao i supruga imaju puno razumijevanje I motivišu me na dalje bavljenje maratonom. Nadam se da ću, Bože zdravlja, I narednih godina trčati maratone I u SAD I u Evropi. Isto tako, iako sam rodjen I odrastao u Njujorku, moja porodica je učinila da smo svi vezani za Bar I Crnu Goru, a za Mrkojeviće i Stari Bar, posebno. – zaključuje Halid.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar