Završena Mornarova škola šaha: Danilo Golubović prvi

skola sah

U prostorijama Šahovskog kluba „Mornar Bar“, u dvorani „Topolica“, održana je svečanost povodom završetka Škole šaha, koju je u proteklih osam mjeseci vodio nacionalni majstor, profesor Maksim Lutovac.

Na svečanosti su uručene skromne nagrade najboljima na turniru koji je odigran dan ranije u prostorijama kluba, kao i sertifikati o završenoj Školi šaha za niži, srednji i viši kurs. Na turniru je učestvovalo dvanaestoro takmičara. Odigrano je sedam kola po Švajcarskom sistemu. Tempo igre bio je deset minuta po igraču za cijelu partiju. Prvo mjesto osvojio je Danilo Golubović sa 5,5 poena. Drugi je bio Marjan Šaltić sa 5, koliko su imali i treći Vuk Milošević i četvrti Luka Babović. Peti je bio Balša Lalatović sa 4,5, dok je šesto mjesto zauzeo Vuk Lalošević sa 4 poena, i tako dalje. Nije učestvovao najbolji mladi igrač „Mornara Bar“ Nikola Lukić. On će, zajedno sa Danilom Golubovićem, predstavljati ekipu „Mornara Bar“ na Evropskom prvenstvu po ubrzanom šahu koje će u Budvi biti održano od 20. do 23. juna.

Nagrade i sertifikate uručili su predsjednik kluba Slavko Glavičić i kapiten prve ekipe Milan Vujović, a svečanosti je prisustvovao i prvotimac, majstorski kandidat Mićo Rakočević.

Čestitajući dječacima i djevojčicama završetak ovogodišnje Škole Šaha predsjednik „Mornara Bar“ Slavko Glavičić naglasio je da su imali privilegiju da im šahovske poteze pokazuje nekadašnji šampion Crne Gore, nacionalni majstor MaksimLutovac i da od njih očekuje da u dogledno vrijeme postanu oslonac kluba.

Škola šaha obnovljena je prošle jeseni upravo zahvaljujući Glavičiću. Na njegovu inicijativu napornog posla prihvatio se profesor Lutovac koji je uspio da animira tridesetak devojčica i dječaka da jednom nedjeljno tri sata odvoje za drevnu i, kako sami ističu, čarobnu igru na 64 crno-bijela polja.

Pohađanje Škole šaha “Mornara Bar”, valja i to istaći, bilo je besplatno.

Inače, nedavno je, poslije mnogo peripetija i nepotrebnih administrativnih prepreka, Šahovski klub „Mornar Bar“ ponovo registrovan u Upravi za sport i mlade Crne Gore i u novi pohod ka vrhu crnogorskog šaha moraće da krene, narednog oktobra, od Druge lige. Ali, ekipa koja u svojim redovima ima internacionalne majstore Gorana Todorovića i Ljuba Živkovića, nacionalne majstore Momčila Vukovića i Maksima Lutovca, majstorske kandidate Danila Nenezića, Radeta Miovčića, Zorana Novakovića, Mića Rakočevića, Milana Vujovića i druge, kao i Školu šaha koju pohađaju talentovani dječaci i dejvojčice, vrlo brzo vratiće se na mjesto koje joj, po svemu, pripada u crnogorskom šahu.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar