Bar: Održan sajam sporta povodom Dana reprezentacija Crne Gore

sc avi

Dan reprezentacija obilježava se 10. marta

Video: https://youtu.be/6hnMchnHKTY

Danas je kod Sportske dvorane „Topolica“ održan sajam sportova povodom Dana reprezentacija Crne Gore u organizaciji Opštine Bar i Ministarstva sporta i mladih, a događaju su prisustvovali ministar Dragoslav Šćekić, predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević te predstavnici sekretarijata za sport i mlade Opštine Bar na čelu sa sekretarom Goranom Simićem.

dud

Dan reprezentacija obilježava se 10. marta jer je upravo tog datuma 1891. godine na Cetinju formirano prvo sportsko društvo u Crnoj Gori, a ova manifestacija se po prvi put organizuje u opštini Bar što predstavlja važan korak u promociji sportskog duha našeg grada i velikih dostignuća naših klubova.

“Pored činjenice da nastojimo da u kontinuitetu jačamo osjećaj lokalpatriotizma, čini me posebno sretnim i činjenica da smo sa nivoa resornog ministarstva dobili priliku da danas organizujemo Dan reprezentacija i da još jednom potvrdimo da barsko srce kuca za zlatne lavice, ajkule, sokole i sokoliće i za sve one koji brane boje naše Crne Gore.” – kazao je predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević dodajući da je participaciju u organizaciji Dana reprezentacija uzelo 38 klubova iz Bara.

“Ovo je jedna posebna prilika u godini kada bilježimo sjajne jubileje naših sportskih klubova, godina u kojoj naš fudbalski klub obilježava 100 godina postojanja, košarkaški klub 50 godina, ali i svi oni sportski kolektivi koji u kontinuitetu nižu značajne sportske rezultate čine upravo najveće bogatstvo našega grada, a takođe vrijedno je napomenuti da Opština Bar u ovoj godini izdvaja rekordna sredstva za podrsku rada sportskih kolektiva čime razvijamo lokalpatriotizam, razvijamo sportski duh ali i pravimo bazu za sve one reprezentativne selekcije u kojima mnogi od vas dajete značajan doprinos, uzimate učesće i bilježite sjajne rezultate.” – istakao je Raičević dodajući da je uvjeren da su upravo ovdje oni koji će slavu naše države pronositi na borilištima ne samo u regionu već u Evropi ali i na narednim olimpijskim igrama kao kruni karijere svakog sportiste.

Ministar sporta i mladih Dragoslav Šćekić je iskazao zadovoljstvo zbog današnjeg obilježavanja Dan reprezentacija Crne Gore u Baru, gradu koji je, kako kaže, istinski grad sporta i rasadnik talenata.

“Kada govorimo o reprezentacijama, ne možemo izbjeći a da ne pomenemo reprezentativce koje je Crnoj Gori podario ovaj grad kao što su Nikola Vučević, Tatjana Bokan, Nikoleta Perović, Nebojša Simić, samo su neka od imena koja vrhunskim igrama i rezultatima širom svijeta reprezentuju Crnu Goru i Bar.” – istakao je Šćekić.

“Moramo sa ponosom istaći i sportske kolektive koji svojim rezultatima godinama unazad dokazuju da se kvalitetno radi i da su barski sportski klubovi jedni od najboljih u Crnoj Gori.” – kazao je Šćekić dodajući da dok uživamo u sajmu sporta ne zaboravimo da je najveći uspjeh sportiste upravo u tome da brani boje svoje reprezentacije i osjećaj ponosa i odgovornosti koji dolazi sa tim.

 

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar