Nekazano: Raport o promociji - veće za pamćenje

baabbb 2

Prenosimo integralno.

Labud N.Lončar: "Igre duše u tišini" Natalije Tanje Novaković još jedan biser u izdavaštvu Nekazano

baabbb 1
Međunarodno udruženje književnih stvaralaca i umjetnika "Nekazano", u saradnji sa Narodnom bibliotekom "Radosav Ljumović", održalo je promociju knjige "Igre duše u tišini" Natalije Tanje Novaković. Ovo je njena druga knjiga, a objavio ju je "Nekazano". Riječ je o veoma talentovanoj umjetnici koja se bavi slikarstvom, pisanjem, crtanjem i pevanjem. Njena specijalnost u slikarstvu su portreti, a u mladosti se bavila padobranstvom.

baabbb
Moderator večeri, Ana Ivančević, pozdravila je goste riječima: "Poštovani gosti, dragi prijatelji! Večeras smo se okupili u ovom hramu knjige da odamo poštovanje našoj prijateljici pjesnikinji i slikarki Nataliji Novaković i da promovišemo njenu novu knjigu poezije, naravno i ovog puta u izdanju Međunarodnog udruženja književnih stvaralaca i umjetnika Nekazano. Zbog toga pozivam Labuda N. Lončara, izdavača i predsjednika Međunarodnog udruženja književnih stvaralaca i umjetnika Nekazano, da nam se obrati." Lončar se obratio gostima riječima: "Poštovani prijatelji, dragi gosti i vesela bratijo pjesnička. Radost je kada svako udruženje promoviše knjigu koju objavi, i promoviše autora, a meni je večeras posebno zadovoljstvo jer predstavljamo jednu posebno darovitu pjesnikinju, slikarku i pevačicu izvornih pesama. Moram reći da mi je pripala posebna čast kada mi je Natalija kazala da je spremila novu knjigu i da želi da Nekazano bude i dalje njen izdavač. Ovo je njena druga knjiga poezije u izdanju Nekazano, a moram dodati, na šta me i obavezala Natalija da spomenem, činjenicu da je štampanje obje njene knjige omogućila njena unuka Dubravka, koja je i za ovu priliku došla - sletela iz Pariza da prisustvuje ovoj promociji i da se posle nje odmah vrati nazad, svom poslu u Pariz." U nastavku večeri, Sanja Veličković Radonjić govorila je o Nataliji kao slikarki i pjesnikinji, kao i Anika Vuletić, Maja Nikolić, Svetlana Milić, Gordana Srećković, koja je za ovu priliku doputovala iz Holandije, i pjesnici Goran Radičević i Mladen Babović. Svi oni su čitali po dvije pesme pjesnikinje Novaković.
Labud N. Lončar, kao izdavač i recenzent, obratio se prisutnima govoreći o saradnji sa Novakovićkom, ističući njen vjeran odnos prema svojim prijateljima i udruženju. Istakao je da je ova knjig ajoš jedan biser u izdavaštvu Nekazano. U nastavku je čitao recenziju koju je napisao za ovu knjigu, od čega izdvajamo: "Na bogatom, dugom i plodnom životnom putu, Natalija Tanja Novaković svakodnevno, a vešto tka beskrajni ćilim ljubavi i prijateljstva. Neumorna i do kraja iskrena, ona jednakim žarom ostavlja neizbrisiv trag kako u pesmi, tako i na platnu, majstorski precizno pišući o ljubavi i iscrtavajući beskrajna Kosovska polja prepuna crvenih božura i makova. Sve je kod nje tako, naizgled jednostavno, a tako tačno, iskreno i bez skrivenih namera i suvišnih reči ili boja. Ta njena iskrenost je krunisana velikim brojem prijatelja koji poštuju njen rad, a ona im svojim prijateljstvom iskreno uzvraća. Majstor je osećanja i istinski svedok stradanja i ljubavi. U svojim stihovima, koji podsjećaju na stihove naše čuvene pesnikinje Desanke Maksimović, ona ne traga već svedoči igri duše u tišini. Ona je svedok kako noć nečujno donosi svoju dušu..."

baabbb 4
Natalija Tanja Novaković obratila se svojim gostima i zahvalila im na poseti, ističući da je njen život i poezija jedna čista ljubav. Ljubav je osnova svega, vodila ju je čitavog života, i cijelog njenog dosadašnjeg života. Ljubav je osnovna vodilja poezije i života. Potom je na radost prisutnih pročitala nekoliko svojih pesama, a nije izostalo ni njeno pevanje a capella izvornih pesama, sve na zahtev gostiju, njenih prijatelja.

baabbb 3
Veče je završeno tako što je svaki posetilac dobio po jedan primerak njene knjige uz potpis. Usledilo je fotografisanje za uspomenu, a nakon toga bogat ketering. Bilo je ovo veče za pamćenje.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar