sa dodele

Universum Academy Switzerland je osnovana 1990 godine u Belizoni- Švajcarska. Sjedište organizacije je u Luganu a registrovana je u Registaru EU kao i pri Ujedinjenim Nacijama 2014g.


Piše:Anto Baković
Misija Universum Academy je promocija kulture, istorije i tradicije naroda. Na osnovu člana 31 Statuta, Universum Academy pruža potporu International University of Peace koja primarno angažuje se oko afirmacije apsolutnih vrijednosti kao što su život, porodica, ljudska prava i mir među nacijama.
Pod pokroviteljstvom Universum Acaademy čiji je osnivač i aktuelni predsjednik Dr. Valerio Giovanni Ruberto organizuje se I Universum International Literary Award, književni konkurs međunarodnog karaktera koji dodeljuje Međunarodnu literarnu nagradu, Universum Donna, Alexander i Universum Medical and Scientific Research Award koje godišnje dodjeljuju nagrade za akademske zasluge, za naučna istraživanja, novinarstvo i drugim društvenim poljima.
Ova organizacija osim svoje mreže koja djeluje u Švajcarskoj i Italiji pomoću svojih akreditovnih Ambasadora prisutna je i u nekoliko država kao: SAD, Kanada, Argentina, Portugalija, Španija, Engleska, Albanija, Grčka, Hrvatska, Srbija itd. Za Ambasadora ove organizacije u Crnoj Gori izabran je g.Gazmend Çitaku iz Ulcinja. Akreditacija i svečana ceremonija inauguracije za Ambasadora Universum Academy Switzerland održana je  oktobra 2017 u Pescari- Italija u prisustvu velikog broja značajnih ljudi akademskog i kulturnog života Italije,propraćeno briljantnim nastupom poznate svijetske balerine Roberte di Laura, glumice Eve Immediato i izvođačima klasične muzike.
Na svečanoj ceremoniji osim akreditacija Ambasadora za 5 država među kojima i Crne Gore, dodeljene su i Plakete za Ambasadore Mira (međunarodnog karaktera), Plakete za uspješne žene (međunarodnog karaktera), Plakete za akademska i naučna dostignuća kao i Plakete za stimulisanje .
Gazmend Çitaku je od osnivanja 2001 godine član Mediteranskog centra fotografije iz Bara.

Posljednje vijesti

Thumbnail Od svečanog otvaranja tunela “ Sozina”, 2005. godine, prošlo je 14 punih godina.
Više u kategorijama: Info  Obale  Info  

porez bar me

Jedro 320x250

rel ton

AD Marina Logo

baneb reklama

JPMD 320

porez bar

Luka Bar unutrašnji baner

regionalni vodovod novi

rvcg

baneb jedro

TO BAR

ave tours 1

Klime Baković

djokic

baner Adria

Logo MPF

tobar