sa dodele

Universum Academy Switzerland je osnovana 1990 godine u Belizoni- Švajcarska. Sjedište organizacije je u Luganu a registrovana je u Registaru EU kao i pri Ujedinjenim Nacijama 2014g.


Piše:Anto Baković
Misija Universum Academy je promocija kulture, istorije i tradicije naroda. Na osnovu člana 31 Statuta, Universum Academy pruža potporu International University of Peace koja primarno angažuje se oko afirmacije apsolutnih vrijednosti kao što su život, porodica, ljudska prava i mir među nacijama.
Pod pokroviteljstvom Universum Acaademy čiji je osnivač i aktuelni predsjednik Dr. Valerio Giovanni Ruberto organizuje se I Universum International Literary Award, književni konkurs međunarodnog karaktera koji dodeljuje Međunarodnu literarnu nagradu, Universum Donna, Alexander i Universum Medical and Scientific Research Award koje godišnje dodjeljuju nagrade za akademske zasluge, za naučna istraživanja, novinarstvo i drugim društvenim poljima.
Ova organizacija osim svoje mreže koja djeluje u Švajcarskoj i Italiji pomoću svojih akreditovnih Ambasadora prisutna je i u nekoliko država kao: SAD, Kanada, Argentina, Portugalija, Španija, Engleska, Albanija, Grčka, Hrvatska, Srbija itd. Za Ambasadora ove organizacije u Crnoj Gori izabran je g.Gazmend Çitaku iz Ulcinja. Akreditacija i svečana ceremonija inauguracije za Ambasadora Universum Academy Switzerland održana je  oktobra 2017 u Pescari- Italija u prisustvu velikog broja značajnih ljudi akademskog i kulturnog života Italije,propraćeno briljantnim nastupom poznate svijetske balerine Roberte di Laura, glumice Eve Immediato i izvođačima klasične muzike.
Na svečanoj ceremoniji osim akreditacija Ambasadora za 5 država među kojima i Crne Gore, dodeljene su i Plakete za Ambasadore Mira (međunarodnog karaktera), Plakete za uspješne žene (međunarodnog karaktera), Plakete za akademska i naučna dostignuća kao i Plakete za stimulisanje .
Gazmend Çitaku je od osnivanja 2001 godine član Mediteranskog centra fotografije iz Bara.

ViM BANER

Jedro 320x250 

AD Marina Logo

baneb reklama

 

emporio 50

baneb jedro

  optotim nova adresa 320

Klime Baković

ave tours 1


JPMD 320

Luka Bar unutrašnji baner

baner Adria

  baneb jedro


optotim nova adresa 320 

 

Posljednje vijesti

Thumbnail Međunarodni dan maternjeg jezika, 21. februar, obilježen je u Osnovnoj školi „Mrkojevići“.
Više u kategorijama: Info  More  Info  

baneb reklama

 emporio 50

 baneb jedro

regionalni vodovod novi

 Klime Baković


ave tours 1


Luka Bar unutrašnji baner

optotim nova adresa 320


emporio junior

 

 

  Logo MPF

 tobar

 

Kolumnisti