Na Virpazaru održana centralna proslava...

milash 2

Sinoć je je na Virpazaru održana centralna proslava Dana državnosti i 80 godina od 13. jula 1941 – dana ustanka i početka borbe protiv fašizma.

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović rekao je na svečanosti da “Trinaestojulski ustanak ostaje trajan simbol nepokornosti, naš bedem protiv prekrajanja novije istorije, pouzdan svjetionik sloge, slobodarstva i antifašizma crnogorskog naroda, i putokaz za evropsku budućnost”.

milash 1

Predsjednik SUBNOR-a i antifašista Crne Gore Zuvdija Hodžić pozdravio je prisutne u ime SUBNOR-a i Antifašista Crne Gore.
“Na 13. jul nemamo više prava o drugih, ali imamo veće obaveze. Ugled u crnogorskom društvu opravdavamo njegovanjem tekovina i vrijednosti NOB-a i revolucije. Ljubavi prema Crnoj Gori i njenoj neprestalnoj borbi za odbranu slobode. Dok su se drugi borili za slobodu, Crna Gora je nju branila. U Crnoj Gori se za slobodu živjelo i najviše ginulo, ali se Crna Gora nikad nije žalila na subinu.

milash 3

U umjetničkom dijelu programa nastupili su ansambli KUD “Mirko Srzentić”, KUD “Iskra”, KUD “Ramadan Šarkić”, KUD “Budo Tomović” i “D-moll pop hor” i solisti Branka Šćepanović, Šukrija Žuti Serhatlić, Renata Perazić.
Foto: Predsjedništvo CG

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar