Preko 500.000 eura za razvoj preduzetništva

Privrednici 10

Opština Bar pružila priliku svima koji žele da razviju biznis.

Predsjednik Opštine Bar potpisao je danas ugovore sa preduzetnicima čiji biznis planovi su podržani na Javnom konkursu za podršku preduzetništvu. Ovogodišnji konkurs bio je rekordan po broju prijava pa je podržan do sada najveći broj biznis ideja, njih 45 u iznosu od 190.000 eura.

Predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević kazao je da je inicijativa koja je pokrenuta još na početku mandata lokalne uprave 2018. godine išla u pravcu kreiranja novih radnih mjesta zajedno sa preduzetnicima, a ta vizija danas se i ostvaruje. “Ukupno je pristiglo 97 prijava, od kojih 77 kompletnih, koje su uzete u razmatranje, a danas smo zaključili ugovore sa 45 preduzetnika koji su podržani od strane Komisije. Ovim smo potvrdili da lokalna ekonomija u Baru može da počiva na razvoju malog i srednjeg biznisa a to danas potvrđujete i vi.”, kazao je Raičević preduzetnicima.

Predsjednik Opštine rekao je da je predhodne četiri godine podržan razvoj ukupno 114 biznisa, odnosno da je opredijeljeno 531.552 eura iz Budžeta Opštine, kao direktna grant finansijska podrška za razvoj preduzetništva. On je preduzetnicima poželio sreću u realizaciji biznis ideja u kojoj uvijek mogu računati na punu podršku lokalne uprave. “Želimo da, iz godine u godinu, promovišemo i unapređujemo vaše biznise kako bi kreirali nova radna mjesta. U izazovnim vremenima treba biti posebno odvažan i hrabar i pokrenuti svoj biznis na što smo posebno ponosni i na čemu vam čestitam.”, rekao je Raičević.

Tanja Spičanović, potpredsjednica Opštine Bar koja je bila i na čelu Komisije za raspodjelu sredstava, kazala je da je uspjeh njihovih biznisa reprezent privrede Bara te da dokazujemo da preduzetništvo jeste jedna značajna poluga privrednog i ekonomskog razvoja. “Pokušali smo da promijenimo paradigmu traženja i čekanja na posao, na način da vi budete kreatori svog posla i da radite ono što volite i što su vaši afiniteti i talenti. Raditi posao koji volite to je prava sreća i mjera uspjeha, na taj način doprinosite i lokalnoj zajednici i pružate priliku i sebi i drugima, da budete poslodavac i da zapošljavate druge.” poručila je Spičanović.

Ovako značajan odziv na javni konkurs i sve veći broj podržanih projekata od strane Opštine Bar govori o svrsishodnosi i kvalitetu programa koje lokalna uprava sprovodi i o konkretnom i vidljivom doprinosu razvoju lokalne ekonomije, privrede i uspostavljanju i razvoju novih biznisa i radnih mjesta kroz pružanje prilike svima koji imaju kvalitetnu preduzetničku ideju i volju da je razvijaju.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar