Biznis problemi iskosa

apartman x

Porodično  imamo 7 apartmana u Barskoj opštini, ali...

U nedostatku turističkih radnika na čitavom primorju i postavljanje uslova vlasnicima kako će platiti I za koliku će nadoknadu-platu da rade legalno primljeni radnici, Vlada treba nešto da uradi, smanji biznis barijeru.

Dakle, ako podjem od sebe tj. naših porodičnih 7 apartmana koje samo na smenu treba generalno čistiti , a van toga ništa činjenice su ove:
Smene nema i po 5 dana, jedini posao ostaje  terase sa keramikom omesti i oribati i slobodna je ide kući. Dajem obrok i slobodan dan. Nudih platu maksimum 700e (i to mi je mnogo kad saberem popunjenost istih maksimum 30 dana) .

Fiskalizovali su nas kao fizička lica, porezi , prirezi, struja ,voda , smeće za sezonu tj. 150e za nepuna 2 meseca izdavanja (plus moje private smeće svaki mjesec) . Da ne napominjem rashode, higijena, peškiri, posteljine, kvara tehnike itd i onda dodjemo porodično do odluke/vjerovatno/ PRODAJE SE!

Što se tiče radnica tražili su mi 1.200e smeštaj i hranu, kažu u CRO je takva plata.

Nek Vlada nadje mehanizam da turizam ne propadne , nek ne naplaćuju radne dozvole strancima, pa će neko iz okruženja doći za novac koji smo u mogućnosti da im isplatimo legalno, I bez rada na crno.
Sad se pitam, imamo  sve veće biznis barijere pa se često upitamo, "sto nam je sve ovo oko apartmana legalno trebalo?"

 

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar