NVO Ugostitelji Crne Gore traže!

harmonika

PAM,PAM,PAM.......

Nadležni da ispitaju način poslovanja Prava autora muzike /PAM/.

NVO “Ugostitelji Crne Gore” apelovali su na nadležne institucije da ispitaju način poslovanja PAM-a (Prava autora muzike Crne Gore).
Razlog je taj, kako je saopšteno iz te NVO, što brojni ugostitelji širom zemlje imaju problem sa PAM-om u vezi sa računima za plaćanje autorskih prava.
“Ugostitelji ne bježe od plaćanja svojih obaveza ali želimo da se uvede red u ovoj oblasti. Neodgovorno je da računi za naplatu stižu bez potpisanih ugovora, kao i bez osnova za naknadu, a često su za iste objekte i iznosi za uplatu različiti iz mjeseca u mjesec, a najskandaloznije je to što računi stižu i za one objekte koji su odavno zatvoreni i više ne posluju”, naveli su u saopštenju.

“Neshvatljivo je da su cijene, u poređenju sa zemljama Regiona, enormno visoke. Takođe, nedopustivo je da naplatu autorskih prava vrši Nevladina organizacija PAM umjesto to da radi država. Ako država ne želi da preuzme posao PAM-a onda neka omogući da se tim poslom bavi i neko drugi, a ne samo NVO PAM, organizacija gdje je sin naslijedio oca, i godinama vrše monopol na domaćem tržištu”, ističu iz NVO “Ugostitelji Crne Gore”.

 

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar