Donacija Rotary kluba bolnici Bar

Donacij RC Bar posteljina 1

Rotary klub Bar je danas uručio Opštoj bolnici "Blažo Orlandić" u Baru donaciju u vidu posteljina za porodilište u vrijednosti od 4000 USD.

Ovom donacijom se kompletira Global grant projekat pod nazivom "Udahni život" kojim je donirana oprema Kliničkom centru CG i Opštoj bolnici u Baru u vrijednosti od 74.500 USD.

Donacij RC Bar posteljina 2

Klub je 2020. godine pokrenuo Global Grant projekat pod nazivom UDAHNI ŽIVOT koji pored donacija važne medicinske opreme predviđa i pokretanje programa edukacije o preeklampsiji i eklampsiji – najznačajnijoj trudničko-porodiljskoj komplikaciji koja se razvija kod 2-8% trudnoća i čak do 14% blizanačkih trudnoća.

Obezbjeđeno je besplatno skrining testiranje za sve trudnice u Poliklinika Dr Vuksanović koja sve usluge testiranja obavlja besplatno kao vid donacije projektu.
Pozivamo sve trudnice koje se nalaze između 11-13 nedjelje trudnoće da se testiraju i sačuvaju svoje zdravlje i zdravlje svojih beba.
Preeklampsija je najveći uzrok smrti kod trudnica i beba u svijetu i ovaj test jedini je siguran način da se otkrije da li kod određene trudnice postoji vjerovatnoća da se razvije preeklampsija i kasnije eklampsija.

Donacij RC Bar posteljina 6
Više informacija se može naći na sajtu RC Bar.   https://www.rotaryclubbar.me/preeklampsija
Sredstva su prikupljena uz podršku Hearts of Europe – inicijative Rotary International-a i USAID-a, Rotary Distrikta 2483, Opštine Bar, naših partnera - Rotary kluba Oklahoma City iz SAD-a, Rotaract klubova Podgorica i Zrenjanin i uz brojne nesebične donacije naših članova, ostalih Rotary klubova iz regiona i brojnih privrednika.
Projekat su podržali i brojni uspješni sportisti koji su donirali svoje dresove za aukciju koja je organizovana za prikupljanje sredstava.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar