Potrebno učiniti više kako bi se popravio položaj žena u našem društvu

bn 

Čestitka Branislava Nenezića, Predsjednika skupštine opštine Bar.

Predstavlja mi posebnu čast i zadovoljstvo što sam u prilici da kao predsjednik Skupštine Opštine Bar uputim čestitke našim damama povodom 8 . marta Međunarodnog dana žena.
Ipak, moram istaći da moderno crnogorsko društvo i dalje nije pružilo našim građankama dovoljno na planu poboljšanja njihovog položaja, njihove emancipacije i političke zastupljenosti.
Doprinos žena razvoju našeg društva je nemjerljiv, one nesumnjivo i dalje čine najbolji dio naše društvene i političke zajednice. Položaj žena u Crnoj Gori je izazov za sve nas, jer ako želimo da zaslužimo zaslužimo epitet istinski demokratskog društva, kako na lokalnom tako i na državnom nivou, moramo svi učiniti mnogo više.
Osim što osudjujemo, moramo biti proaktivniji i naći riješenja za činjenice da su, nažalost, žene i dalje u Crnoj Gori često žrtve raznih vidova nasilja, nerijetko su manje plaćene za isti posao od svojih saradnika muškaraca, manje ih je na rukovodećim pozicijama, a ni u političkoj dimenziji još uvijek ne postoji istinska ravnopravnost.
Imajući u vidu koliki teret danas žene u našem društvu nose, zaista moramo shvatiti da ukoliko ne omogućimo ravnopravan položaj žena ni mi kao društvo nećemo ići naprijed, jer žene u našem društvu danas su upravo najveća snaga i najsnažniji motor razvoja.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar