Otvoren 26. Festival Dani vina i ukljeve

standdov

Vremenske prilike nisu bile na ruku prvom danu festivala u Virpazaru

dule otv

Predsjednik Opštine Bar, Dušan Raičević danas je otvorio 26. izdanje Festivala vina i ukljeve, tradicionalnu crmničku i barsku manifestaciju koja lokalnim vinogradarima i ribarima omogućava prezentovanje svojih proizvoda, a brojnim posjetiocima uživanje uz autentičnu trpezu i bogat kulturno-umjetnički program.

vin vino

Predsjednik Raičević je naglasio da su Crmničanke i Crmničani uspjeli da kreiraju jedinstveni proizvod i da pored nečega što je gastronomija po kojoj se ovaj kraj prepoznaje, ponude i jedinstveni turistički porizvod koji privlači sve veći broj turista iz zapadne Evrope te dodao da će se svake naredne godine festival organizovati u martu, sa ciljem da se otvaranjem festivala najavi i skori početak ljetnje turističke sezone.

delicccije

Raičević je iskoristio priliku da se zahvali organizacionom odboru, Turističkoj organizaciji Bar, a posebno Crmničankama i Crmničanima koji su danas ovdje uprkos ne tako sjajnim vremenskim prilikama te dodao da je siguran da će posjetioci uživati u svemu što su organizatori pripremili.

folklorrr

Prisutne je pozdravio i predsjednik MZ Crmnica Tomo Ukšanović a nakon otvaranja posjetioci su uživali u programu koji su priredili Folklorni ansambl “Rumija”, pjesnik i humorista Rajko Joličić, te nastupi interpretatorke izvorne muzike Tanje Šeter, regionalno popularnog pjevača Baneta Mojićevića, kao i pjevača crnogorskih pjesama Nikole Buškovića.

stanndov

Festival će trajati i sjutra kada je planirana dodjela nagrada za najbolje vino, nastupi pop pjevačice Eme Čivović, zatim Kneza a za završnicu je predviđen nastup Cuba benda.
Izvor: Media Biro

foto: Zijo

 

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar