Priča barskih uspješnih preduzetnika

bajr mar

Preduzetništvo Marije i Bajrama podržano je od strane Opštine Bar.

Opština Bar objavila je Javni poziv za učešće u programu podsticanja razvoja preduzetništva. Ukupan iznos direktne finansijske podrške opredijeljene za raspodjelu po ovom pozivu iznosi 360.000 eura.
Javni poziv dostupan je na web sajtu Opštine Bar www.bar.me , a biće otvoren 45 dana od dana objavljivanja, odnosno do 18.04.2024. godine.
Sa ciljem da privučemo što veći broj preduzetnika i preduzetnica da konkurišu za bespovratna sredstva Opštine Bar i započnu ili unaprijede svoj biznis, predstavljamo vam priču preduzetnika koji su uz podršku lokalne uprave uspješno unaprijedili svoj biznis.
Marija Miković je profesionalni šminker i master edukator u industriji šminke, vlasnica je salona "Makeup Academy".
“Ja sam se potpuno posvetila ovome i ovo je moja primarna djelatnost i da me neko pitao prije deset godina da li ću ja baš od toga da živim, ja bih rekla da je ti nemoguće.” kazala je Miković.
Miković je dodala da svaki hobi i svaki talenat može da ima ovu priču, uspješnu priču i te da vjeruje da su ovakvi projekti Opštine Bar dobri jer naiđu u momentu kada je potreban podstrek za dalje.
“Mislim da je poenta u tome usuditi se, nisam ja ni bolja ni gora od neke druge žene koja radi od 08-16h ali je poenta u tome da probaš” – istakla je Miković.

Video: https://www.youtube.com/watch?v=0fNS2S6KvK4&t=21s

Bajram Rugovaj je osnivač i direktor doo "Od želje do stvarnosti" i već više od 10 godina bavi se orezivanjem i oblikovanjem cvijeća i drugog ukrasnog bilja, rezidbom maslina, košenjem i krčenjem placeva.
Bajram je uz podršku lokalne uprave kupio najsavremenije alate kao što su baterijske makaze, teleskopske šege i slično, koji u velikoj mjeri olakšavanju njegov posao
“Ovo je bila izuzetna prilika da usavršim znanje i budem konkurentniji u poslu koji već godinama radim” – kazao je Bajram dodajući da mu jako mnogo znači podrška Opštine bar kao vjetar u leđa posebno što će Opština Bar, kako kaže, biti na neki način njihov promoter u budućnosti.
“Krenite, ne postoji način da ne uspijete, a ako budete sjedjeli i čekali onda je neuspjeh zagarantovan.” – poručio je Rugovaj.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar