"Sun Princess" je najveći kruzer koji je ikad posjetio Crnu Goru

izjav 3 

Šta su o tome rekli...

izjav 4

Potpredsjednica Opštine Bar, Tanja Spičanović:
“Veliki ponos što Bar iz godine u godinu biva prepoznat kao sve atraktivnija i popularnija kruzing destinacija. Naravno da ovo doprinosi cjelokupnoj turističkoj ponudi Bar, a ujedno predstavlja veliki izazov za domaću turističku privredu da odgovori na ono što zapravo jesu potrebe i očekivanja turista sa kruzera. Što se tiče grada Bara mi zaista imamo mnogo da ponudimo, tako da je ta ponuda kada su u pitanju i kruzing turisti na visokom i zadovoljavajućem nivou. Bar ima jednu izrazito bogatu kulturno-istorijsku baštinu, atraktivno i neistraženo nematerijalno nasljeđe u smislu nekih zanimljivih priča, običaja i svega onoga što čini duhovnu tradiciju ovog kraja. Naravno gastronomska ponuda Bara je na jednom visokom nivou. Naša turistička privreda ovdje može da pronađe i kreira nešto što je autentičan pečat ove destinacije i da se na najbolji mogući način predstavi turistima”.

izjav 2

Menadžerka za promotivne aktivnosti LTO Bara, mr Nikoleta Nikčević kazala je:
“Zadovoljstvo što je kruzing sezona otvorena uplovljavanjem jednim od najvećih kruzera na svijetu. TO Bar se pobrinula da turisti budu dočekani na najbolji mogući način, velikim gostoprimstvom i kvalitetno organizovanim programom koji je turistima približio sve ljepote i specifičnosti barskog kraja. Putnici su mogli da dobiju sve potrebne informacije o gradu Baru, a na početku šetališta Kralja Nikole da se upoznaju sa klasterom turizma i kreativnih industrija. TO Bar i Opština Bar su prepoznali kruzing turizam kao jedan veliki potencijal u smislu promocije naše destinacije, te su formirali posebnu radnu grupu koja se bavi razvojem kruzing turizma. Organizovani su brojni izleti, a preko 60 autobusa je sačekalo putnike i odvezlo ih na naše lokalitete od značaja kao što su Stari Bar, Skadarsko jezero, brojne vinarije... Benefite posjete kruzera će osjetiti i Ulcinj, Bar, Kotor i Tivat gdje su takođe organizovani izleti. Ova posjeta će definistivno imati dobre i multiplikativne efekte, sem Bara i na ostale primorske gradove”.

 izjav 1

Aleksandra Pešić, rukovodilac marketinga i prodaje kompanije Port of Adria:
“Danas je uzbudljiv dan za Port of Adria. Jako smo zadovoljni što svjedočimo rezultatu naših napora u saradnji sa Global Ports Holdingom, koji je odigrao ključnu ulogu u pozicioniranju Bara kao kruzing destinacije. Kroz realizovane investicije u sigurnost i bezbjednost i veliku predanost Port of Adria na poboljšanju kapaciteta i operativnih sposobnosti cilj nam je osigurati besprekorno i nezaboravno iskustvo kako za putnike, tako i kruzere”.

U okviru svečanog dočeka turistima TO Bar je u saradnji sa Srednjom ekonomsko-ugostiteljskom školom predstavila lokalna turistička jela, domaće vino i rakiju. Dva profesora i vrijednih šest učenika su pripremili oko 4.000 priganica koje su servirali uz domaći sir i med. U ponudi je bila i tradicionalna crnogorska meza koja se sastojala od crnogorske pršute, kulena i ostalih tradicionalnih specijaliteta.
Dejan Aleksić profesor gastronomije u Srednjoj ekonomsko-ugostiteljskoj školi:
“Ovo je jedan divan spoj saradnje između TO Bar i naše škole. Nadam se da smo postavili dobre temelje saradnje i da će iz ovoga rasti i biti sve bolja i kvalitetnija. Ovo nije bio nimalo lak posao, cijelu noć smo proveli u kuhinji, sa mnom su bili učenici i kolega profesor Radoš Vlašković. Vidim po povratnim informacijama da smo uspjeli u našem cilju, naši gosti su oduševljeni,”

Goste je dočekao i Folklorni ansambl “Rumija” koji je turiste sa različitih krajeva svijeta naučio korake tradicionalnih crnogorskih igara.
Predsjednik FA “Rumija”, Dražen Kaljević:
“Prije svega bih se zahvalio TO Bar na pozivu da dočekamo ovaj kruzer. Ovdje smo se predstavili igrama iz Crne Gore, igrali smo igre iz Mrkojevića i okolnih mjesta Bara. Važno je da smo animirali i značajan broj turista da igra sa nama,”

izjav 5

Kapetan broda Sun Princess, Paolo Arrigo:
“Danas nam je čast i zadovoljstvo što smo uplovili u ovu lijepu luku u Baru. Jako uska luka, ako mene pitate, ali nas je prizor koji smo zatekli jutros kada smo uplovljavali u Bar ostavio bez daha. Danas imamo 4.131 putnika i 1641 člana posade, tako da mislim da će vaš grad danas bitni dobro popunjen. Ovo je naše prvo uplovljavanje, ako budete srećni što smo došli rado ćemo se vratiti”.

Da dodamo,
“Ove sezone ćemo zaista imati veći broj putnika nego prošle godine. Prošle godine smo imali 41.000, ove godine, već 45.000, dok će naredne godine uploviti 30 kruzera i dovešće 90.000 turista,” najavila je menadžerka za promotivne aktivnosti TO Bara, mr Nikoleta Nikčević.
Izvor: Media Biro

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar