kut

Mediteranski centar fotografije završio je prvi deo projekta pod nazivom “Maritimna baština-restauracija kutera za veslanje” koji je u okviru podrške NVO organizacijama na konkursu za 2019 godinu podržala Opština Bar sa 3285 eura.

Kuter je radjen uz logističku podršku AD “Marine” Bar, JK ”Jug” i Miše Durutovića , poznatog kalafata Pabla iz Skadra koji je odradio stručne poslove I bio savjetnik u mnogim segmentima restauracije, volontera , kao i brojnih prijatelja Mediteranskog centra fotografije Bar, čiji projekat “Omnia vita ex mare” nesebično podržavaju.

kutt 1
Projekat “Omnia vita ex mare” utemeljen je 2002 godine , prepoznat po svom mediteranskom duhu i stalno je otvoren.

Danas je kuter dobio ime .

kutt 2

Kumovala je potpresjednica u Opštini Bar mr.Tanja Spičanović. Kumujući kuteru dala mu je ime Mornar ,pa je nakon toga obraćajući se prisutnima izmedju ostalog kazala:

“Ponosna sam što je Opština Bar podržala realizaciju ovog projekta. Vjerujem da će veslački klub “Mornar” biti zanimljivo osvježenje na sportskoj mapi grada,jer pored toga što promoviše veslanje, kao višestruko korisnu i zdravu sportsku aktivnost, daje i značajan doprinos očuvanju i unapredjenju naše maritimne baštine.

Ovako kvalitetno restauriran mornarički kuter će osim za sport i rekreaciju poslužiti i kao svojevrsno nastavno sredstvo, budući da će učenicima pomorske škole u velikoj mjeri biti dostupan da unaprijede svoja znanja iz pomorstva I domena tehničke kulture.
Osobenost ovog projekta leži u ogromnom entuzijazmu,trudu,ali nadasve ljubavi prema moru lokalne nautičke zajednice koja je i bila njegov glavni pokretač”.

kutt 4

Osim što je kuter dobio ime,usvojeno je da veslačko sportsko društvo u osnivanju, kao nastavak projekta, bude deo sportske asocijacije Mornar grada Bara, nakon što bude registrovano u Ministarstvu za sport I mlade RCG kao sportsko društvo -Veslački klub ”Mornar”.

kutt 3

Otvaranjem boce šampanjca proslavljeno je kumovanje, a zaslužnom volonteru u izgradnji Alenu Dobrkoviću uručeno je  priznanje za sjećanje na skoro pet mjeseci volonterskog rada, na projektu koji je od gole oštećene školjke kutera ex JRM, doprineo da Bar dobije respektabilni kuter za veslanje 8+1 .

kutt 5

Od iduće sedmice pod rukovodstvom profesora Mića Vulića počinju teoretske I praktične pripreme veslača.

Luka Bar unutrašnji baner

Posljednje vijesti

Thumbnail Prvi čovjek Opštine Bar Dušan Raičević od danas predsjedava i Skupštinom KK Mornara čiji je član...
Više u kategorijama: Sport  Info  

opstina bar 2

Jedro 320x250

cerovo laminat

turisticka organizacija bar

kalamper

stara carsija

vodovod bar

AD template klikom do plaze 1

komunalno

Luka Bar unutrašnji baner

regionalni vodovod novi

rvcg

AD Marina Logo

ave tours 2020

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar