Lavić je dobrog zdravstvenog stanja

lavče 

Danas su specijalisti za velike mačke iz Holandije i Njemačke pregledali lava javlja na FB stranicama Alexandar Dragicević.

Lav je dobrog zdravstvenog stanja ali je izgubio mnogo mišićne mase i specijalista kaže da je iznenađen da je uopšte uspio da preživi toliko dugo na slobodi.
Iz organizacije FOUR PAWS su došli sa svim medikamentima, vakcinama i opremom,pregledali su lava i savjetuju da je najbolje za njega da se što prije transportuje u jedno od prihvatilišta u inostranstvu.
Zahvaljujući predanom radu i konekcijama ekipe iz Centar za zaštitu i proučavanje ptica Crne Gore građani Crne Gore neće snositi troškove specijalista koji su došli iz inostranstva da se postaraju da je sa lavom sve u najboljem redu.

Nakon pregleda holandskih i njemačkih stručnjaka iz organizacije FOUR PAWS , ustanovljeno je da se radi o mužjaku starosti oko 5 mjeseci koje trenutno ima 29kg i dobrog je zdravstvenog stanja.
Velika zahvalnost Centar za zaštitu i proučavanje ptica Crne Gore uz čiju pomoć smo stupili u kontakt sa stručnjacima veterinarima iz ove organizacije koji su svoje znanje Crnoj Gori ustupili potpuno besplatno, te potrebnu opremu, medikamente i vakcine imamo na raspolaganju bez troškova istih.
Lavić je danas primio polivalentnu vakcinu na bolesti divljih životinja, a za dalji boravak u CG do njegove konačne deportacije tražimo rješenje koje neće biti na finansijskom teretu naših građana.
Zato Agencija poziva sve društveno odgovorne kompanije da pomognu pri ishrani i smještaju lava u vidu donacija u hrani, građevinskom materijalu za ostvarivanje adekvatnog ambijenta i slično, kako bi se on u potpunosti oporavio i njegov život ovdje bio prihvatljiv do pronalska staništa koje je za lavove i predviđeno.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar