XXVI Festival vina i ukljeve zakazan za 9. i 10. Mart

vir vino

Organizaciju potpisuju MZ Crmnica i Udruženje vinara, a pokrovitelji su Opština Bar i Turistička organizacija Bar.

Festival vina i ukljeve, jedna od najznačajnijih crmničkih i barskih fešti, biće održana 9. i 10. marta 2024. godine u Virpazaru. Tradicionalna manifestacija, koja ove godine slavi svoje XXVI izdanje, lokalnim vinogradarima i ribarima omogućava prezentovanje svojih proizvoda, a posjetiocima uživanje u ukusima domaće kuhinje, muzici i druženju.

Dani vina i ukljeve post
Otvaranje je zakazano za subotu, uz nastup Folklornog ansambla “Rumija”, uvijek zanimljivog pjesnika i humoristu Rajka Joličića, izvornu muziku Tanje Šeter, popularnog Baneta Mojićevića, kao i pjevača crnogorskih pjesama Nikole Buškovića.
Dodjela nagrada za najbolje vino biće održana drugog dana festivala, nakon čega će nastupiti pop pjevačica Ema Ćivović, a nešto kasnije očekuje nas koncert svima omiljenog Kneza. Festival će završiti nastupom Cuba benda. Oba dana program počinje u 11, a završava iza 15 časova.
Festival vina i ukljeve je idealna prilika da degustirate lokalne specijalitete, probate čuveno crmničko vino, ali i da posjetite Virpazar. Iskoristite vikend da upoznate bogato kulturno – istorijsko naslijeđe i uživate u krajoliku: Skadarskom jezeru, tvrđavi Besac, autentičnoj seoskoj arhitekturi i brojnim vinogradima.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar