Najava: Pozorišna tribina u Baru

dom revolucije br

Srijeda, 24. april u 19 časova, prostorije Narodne biblioteke i čitaonice “Ivo Vučković” u Domu Revolucije Bar.

Studijski program Drama i pozorište Fakulteta dramskih umjetnosti u susret prijemnim ispitima i u saradnji sa Kulturnim centrom Bar, u srijedu, 24. aprila u 19 časova u prostorijama Narodne biblioteke i čitaonice “Ivo Vučković”, organizuje program pod nazivom:POZORIŠNA TRIBINA: O režiji, pisanju i produkciji.
Serijal pozorišnih tribina organizuje se u namjeri da se animira zainteresovana javnost za studije i stvaralaštvo u polju dramskih umjetnosti.

Važan segment socio-kulturnog lanca pozorišta predstavlja sistem visokog obrazovanja unutar koga se stiču znanja i vještine za stvaralaštvo i koji predstavlja ulaznicu za svijet umjetničkih profesija. Taj svijet počiva na autorstvu dramskih pisaca i reditelja i kreativnosti producenata da sa svim ostalim akterima unutar umjetničke produkcije razvijaju pozorišnu umjetnost i grade pozorišni i kulturni sistem.
Učesnici tribine su prof. Radmila Vojvodić, (FDU), prof. mr Janko Ljumović, (FDU) i Dragana Tripković, dramaturškinja (Gradsko pozorište Podgorica).

Tribina kao prostor razgovora je i poziv svima koji razmišljaju o studijama pozorišne režije, dramaturgije ili pozorišne produkcije da ispričaju svoju priču i upišu FDU na Cetinju, saopšteno je iz JU Kulturni centar Bar

 

 

 

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar