Saopštenje za javnost Regionalnog vodovoda

 jevric na djadi

Saopštenje prenosimo integralno...

“Sa zadovoljstvom želim da istaknem da je 2020-ta godina razvoja Regionalnog vodovoda za koji je Vlada dala podršku kroz odobrene državne garancije u visini od 24 miliona eura da se iz kredita EBRD-a po veoma povoljnim uslovima : 1% kamatne stope i sa grace periodom od tri godine realizuje projekat spajanja opštine Herceg Novi na regionalni vodovodni sistem, i izgradnja novog bulevara i cjevovoda zajedno sa Upravom za saobraćaj, što je nakon izgradnje autoputa najvrijednija infrastrukturna investicija u Crnoj Gori ukupne vrijednosti od 40 miliona eura.

Time će se kapacitet Regionalnog vodovoda za opštine Tivat, Kotor i Herceg Novi povećati za 120 % kako bi turistički projekti i naši građani imali dovoljne količine vode u ove tri opštine koje se ubrzano razvijaju. Takođe, do kraja 2020. će se pristupiti realizaciji projekta u Opštini Bar i Ulcinj u vrijednosti od 12 miliona eura i time će 10.000 objekata konačno dobiti vodu za piće u svojim domovima, ali i istovremeno dobiti novi kanalizacioni sistem koji će biti spojen na savremeno postrojenje za tretman otpadnih voda“- istakao je Goran Jevrić, izvršni direktor DOO „Regionalni vodovod Crnogorsko primorje, koji je zajedno sa izvršnim direktorom vodovoda Tivat, Alenom Krivokapicem obišao trasu novog cjevovoda koja se gradi na teritoriji opštine Tivat za spajanje Herceg Novog na regionalni vodovodni sistem. Do sada je postavljeno 661 m cjevovoda, asfaltirano je 300m i sada se realiziju završni radovi za asfaltiranje izgrađene dionice, kako bi saobraćaj bio u cjelosti normalizovan. Na zahtjev opštine Tivat, u cilju unaprijeđenja saobraćaja, od početka se radovi izvode u kraćim dionicama kako bi isti što manje uticali na saobraćajne gužve.

Opština Tivat je u periodu od 2010. godine kada smo primili prve količine vode sa izvorišta Bolje Sestre, Regionalnog vodovoda Crnogorsko primorje dosta uradila na razvoju vodovodne mreže, kako bi što bolje stvorila preduslove za valorizaciju svih trenutnih projekata, Porto Montenegro, Lustica Bay, Qatar Diar, i to u njihovim punim kapacitetima, tako i za sve one koji se predviđaju u skladu sa planskom dokumentacijom . Infrastruktura je već sada urađena za pune kapacitete pomenutih investicija, kao i predviđenih objekata za individualno stanovanje. Dobrom saradnjom Opštine i lokalnog vodovoda, a uz pomoc KFW-a i iz sopstvenih izvora izgrađena je vodovodna mreža tako da sada na cijeloj teritoriji imamo uredno snabdijevanje i restrikcije koje su najviše bile vezivane za ovu opštinu su sada prošlost“-izjavio je direktor Vodovoda i kanalizacije Tivat Alen Krivokapić.

Od 2010.godine nemamo na primorju problema sa nestašicom vode za piće, kako za lokalno stanovništvo tako i za nove razvojne turističke projekte poput : Porto Montenegro, Luštica bay i Portonovi. Navedeni razvojni projekti su omogućili da biznis ambijent u Crnoj Gori bude unaprijeđen i zaista se sa pravom može reći da je riječ o “Projekatima koji su promijenili Crnu Goru“.

U tom smislu Regionalni vodovod intenzivno sarađuje sa vodovodom Tivat i inženjerski timovi dva preduzeća usaglašavaju sve razvojne projekte, posebno po pitanju Lustica bay projekta koji je počeo da se realizuje i prije 2010.godine pa je sistem Regionalnog i tivatskog vodovoda projektovan da obezbijedi dovoljne količine vode za piće, kako za lokalno stanovništvo tako i za Luštica Bay koji je jedan od najvećih projekata koji se trenutno realizuje u Crnoj Gori i koji će biti sasvim novi grad u našoj državi“- istakao je Jevrić.

„Zadovoljan sam kvalitetom radova koji su veoma složeni i zahtjevni na ovoj lokaciji, ali inženjerski tim Regionalnog vodovoda i izvođači radova iamju razumijevanje za građane i pomažu nam da sredimo propuste, od kojih su neki i decenijama bili urušeni i van funkcije što nama znači mnogo“ – izjavio je osamdesetogodišnjak, mještanin Branko Samardžić.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

stara carsija

luka bar

AD Marina Logo

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar