Završen medjunarodni atletski miting u Baru

atletska staza

Član AK „Crvena zvezda“, bacač kugle Armin Sinančević najbolji je atletičar tradicionalnog međunarodnog mitinga Bar – 2021.

Njemu je pripao trofej koji nosi ime dugogodišnjeg sportskog radnika i trenera AK „Mornar“, jednog od osnivačana međunarodnog mitinga koji je ove godine održan po 25.put, Božidara Bora Ičevića.

Atletski Reprezentativac Srbije, Sinančević je u bacanju kugle imao hitac 21,88 metara, a taj rezultat po IAAF tablicama vrijedi 1233 boda. On je za 11 centimetara popravio rekord mitinga u bacanju kugle, a osim trofeja, Sinančeviću je pripala i novčana nagrada u iznosu od 300 eura.

Vrijedan rezultat ostvario je član bjelopoljskog „Jedinstva“, Risto Drobnjak, koji je ispunio normu za Evropsko prvenstvo za mlađe seniore U23, koje će od 8. do 11.jula biti održano u norveškom gradu Bergenu.

Najbolji rezultat u trkačkim disciplinama ostvario je Abedin Mujezinović iz Bosne i Hercegovine (BiH), koji je trku na 800 metara istrčao za minut, 49 sekundi i 48 stotinki (1041 bod)
Najbolji rezultat u skokovima ostvario je Šveđanin Fabijan Delvrid, koji je preskočio ljestvicu na 220 centimetara (1090 bodova).
Novčana nagrada pripala je i najboljem atletičaru „Mornara“ Ognjenu Vojvodiću, koji u skoku u dalj postigao rezultat 6,66 metara, što vrijedi 850 bodova.

U okviru mitinga održana je sedmi put trka „Memorijal Zoran Đikanović“ na 1500 metara, u kojoj je trijumfovao Stefan Ćuković, član AK „Sarajevo“.

Miting je okupio više od 250 takmičara iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Albanije, Švedske, Sjeverne Makedonije, Kosova, Irana i Crne Gore.

B.D.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

stara carsija

luka bar

AD Marina Logo

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar