Umjetnicima je kiša još jedna inspiracija bila danas!

 art nele 1

Street in art, pod nazivom “Summer time” danas je održan uprkos nepovoljnim atmosferskim prilikama.

Izazovna situacija nije omela 17 umjetnika da izlože svoje radove do 11.00h, dok su neki od njih preseljeni u obližnji restoran Gurman.

art nele 10

Zahvaljujući razumjevanju kultnog barskog restorana poznati ugostiteljski objekat je za ovu priliku pretvoren u mini galeriju.

Svoje radove na ovom “Street in artu” predstavili su Seada Škrijelj, Angelina Pajović, Kristina Pejović, Zana Bajraktarović, Katarina Perić, Nada i Svetozar Dedić, Danijela Drobnjak, Aja Milić, Nataša Petejčuk, David Husić, Irina Savić, Mirko Dragović i Vladimir Vlado Iličković, idejni pokretač manifestacije. Najstariji izlagač bio je Radovan Šušter, dok je najmlađi među slikarima bio Alen Januzi i jedan od organizatora manifestacije.

art nele 2

Specijalni gost manifestacije je akademska umjetnica i svjetski nagrađivana grafičarka mr Jelena Jovančov, koja po nagovoru prijatelja manifestacije književnika Sava Markoča poslije veoma dugog perioda izlaže u svom rodnom Baru.

art nele 3

Prijatelji manifestacije, osnivači Strip art Bar, Andrija Vujošević i Joko Lekić takođe su uzeli učešća u izložbenom dijelu.

art nele 4

Gosti manifestacije su bili književnik Labud N. Lončar, predsjednik književnog udruženja Nekazano i akademska slikarka Svetlana Zarić iz Sombora.

art nele9

Nakon kratke pauze i stabilizacije vremenskih prilika umjetnici su svoje umjeće pokazali prolaznicima u ulici Maršala Tita.

art nele 5

Svim učesnicima, koji su izložili preko 60 umjetničkih slika i fotografija, kao i skulptura, poklonjene su knjige Miroslava Jovanovića Timotijeva i time je na simboličan način iskazano sjećanje na njega i njegovu književna misija.

art nele 7

 Knjige je takodje učesnicima darivao i Labud N. Lončar ispred uduženja “Nekazano”, saopštio nam je  Nedjeljko Đurović.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar