Najava: Igre duše u tišini

natalia

Nova knjiga Natalije Tanje Novaković u izdanju Nekazano.

Javlja Nekazano...
Međunarodno udruženje književnih stvaralaca i umjetnika Nekazano objavilo je knjigu ljubavne poezije "Igre duše u tišini" Natalije Tanje Novaković. Ovo je njena druga knjiga i obe je objavilo Nekazano. Urednik i recenzent ovog izdanja, a po želji autorke, je Labud N. Lončar, predsjednik Međunarodnog udruženja književnih stvaralaca i umjetnika Nekazano, čiji je ona najstariji član.
Riječ je o veoma talentovanoj umjetnici. Ona slika, piše, crta, pjeva... Specijalnost u slikanju su joj portreti.
Bavila se padobranstvom.
U recenziji ove knjige, a koju je naslovio "Žar-ptica u raspjevanoj duši", Lončar kaže: "Na bogatom, dugom i plodnom životnom putu Natalija Tanja Novaković svakodnevno, a vješto tka beskrajni ćilim ljubavi i prijateljstva. Neumorna i do kraja iskrena, ona jednakim žarom ostavlja neizbrisivi trag kako u pjesmi tako i na platnu, majstorski precizno pišući o ljubavi i iscrtavajući beskrajna Kosovska polja prepuna crvenih božura i makova. Sve je kod nje tako, naizgled jednostavno, a tako tačno, iskreno i bez skrivenih namjera i suvišnih riječi ili boja. Ta njena iskrenost je krunisana velikim brojem prijatelja koji poštuju njen rad, a ona im svojim prijateljstvom iskreno uzvraća. Majstor je osjećanja i istinski svjedok stradanja i ljubavi. U svojim stihovima koji podsjećaju na stihove naše čuvene poetese Desanke Maksimović, ona ne traga već svjedoči igri duše u tišini. Ona je svjedok kako noć nečujno donosi svoju dušu: ..."
Međunarodno udruženje književnih stvaralaca i umjetnika "Nekazano", u saradnji sa Narodnom bibliotekom "Radosav Ljumović", organizuje promociju knjige: "Igre duše u tišini" Natalije Tanje Novaković u subotu, 13. aprila 2024. godine, sa početkom u 19:00 časova.
U programu učestvuju: Ana Ivančević - moderator, Natalija Tanja Novaković - autor, pjesnikinje Anika Vuletić, Sanja Veličković Radonjić, Maja Nikolić i pjesnici Mladen Banović i Labud N. Lončar – ujedno izdavač.
*

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar