Najavljene nove mjere, u Baru danas 17 novozaraženih od koronavirusa

co lab

Laboratorije Instituta za javno zdravlje Crne Gore (IJZCG), druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije novog koronavirusa su tokom jučerašnjeg dana (petak 23.07.2021. godine) završile analizu i IJZCG dostavile rezultate za 2.655 uzorka na novi koronavirus.

Testirano je 2.655 osoba u posljednja 24 časa i u Crnoj Gori su registrovana još 132 slučaja koronavirusa, i to 117 među građanima Crne Gore, 15 među turistima, od toga 17 iz Bara
U Baru trenutno ima 43 aktivnih slučajeva zaraženih koronavirusom.

Institut za javno zdravlje pozvao je građane, posebno mlade i zaposlene u ugostiteljstvu, da se u što većem broju vakcinišu protiv Kovida-19, kazavši da pogoršanje pojedinih epidemioloških indikatora zahtijeva brzu reakciju, kako bi se izbjegao scenario iz prethodne godine.

Iz Instituta su naveli da u našoj državi trenutno boravi 140.000 turista, odnosno deset puta više nego u istom periodu prošle godine što, kako su kazali, komplikuje epidemiološki nadzor.

Iz IJZCG su ukazali na režim rada noćnih klubova u nekim od zemalja EU:

"U Grčkoj možete samo da sjedite u kafićima i noćnim klubovima. U Portugalu takođe- U Fracuskoj, noćni klubovi mogu da rade samo sa 75 odsto kapaciteta pod uslovom da su gosti vakcinisani, imaju negativan test ili su preležali koronu. U Španiji su, poslije samo tri nedjelje rada, klubovi skroz zatvoreni. Razlog? Mladi nevakcinisanih ljudi koji su doveli do eksponencijalnog rasta broja zaraženih. U susjednoj Hrvatskoj - sve radi, pod uslovom da se ispunjavaju uslovi koje i mi od 2. avgusta zahtijevamo."

"Institut za javno zdravlje Crne Gore i Ministarstvo zdravlja cijeneći sve građane koji su se savjesno i odgovorno odazvali pozivu na vakcinaciju, koji poštuju protivepidemijske mjere, od 2. avgusta biće u prednosti u odnosu na ostale. Dužni smo da im obezbijedimo sigurno okruženje jer oni su dali lični doprinos sigurnosti svih nas", zaključuje se u saopštenju.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar