Zajedničkim snagama za zaštitu voda Skadarskog jezera

rv np 1 

RVCP i NPCG potpisali Memorandum o saradnji.

Direktor Regionalnog vodovoda Crnogorsko primorje Borislav Ivanković i direktor Javnog preduzeća za nacionalne parkove Crne Gore Vladimir Martinović, potpisali su danas Memorandum o saradnji, kojim će se unaprijediti saradnja u oblasti zaštite i očuvanja izvorišta "Bolje Sestre" i Skadarskog jezera.

Potpisivanjem Memoranduma na Svjetski dan voda 22. mart ova dva preduzeća šalju poruku o neophodnosti očuvanja ovog značajnog prirodnog resursa.

rv np 3

Direktor Regionalnog vodovoda Borislav Ivanković iskazao je zahvalnost i zadovoljstvo zbog nastavka saradnje, te istakao da će se to preduzeće zalagati za očuvanje prirodnih resursa i raditi na unaprijeđenju međuinstitucionalne saradnje.
“Nadam se da će Memorandum koji smo potpisali, odnosno naše zajedničke obaveze koje smo njime preuzeli i koje ćemo na odgovoran način realizovati, doprinijeti očuvanju vode, odnosno izvorišta Bolje Sestre i Skadarskog jezera“, naveo je on.
Ivanković je istakao važnost rada Službe zaštite lica i imovine Regionalnog vodovoda, te najavio da će u narednom periodu ojačati njihov rad u cilju zaštite i očuvanja izvorišta „Bolje Sestre“.
“Regionalni vodovod i Javno preduzeće za nacionalne parkove Crne Gore imaju dugogodišnju uspješnu saradnju. U 2021. godini smo potpisali sporazum o postavljanju kamere na lokaciji iznad postrojenja Regionalnog vodovoda, na izvorištu Bolje Sestre. Današnjim sporazumom našu saradnju nastavljamo i širimo na druge aspekte poslovanja i zaštite voda kao dragocjenog resursa”, kazao je direktor JPNPCG Vladimir Martinović.
Memorandumom o saradnji uspostaviće se temelji za dugoročnu saradnju između Regionalnog vodovoda i Nacionalnih parkova na principima partnerskog odnosa. Cilj je zajednički rad na projektima koji će doprinijeti zaštiti i očuvanju prirodnih resursa kao i međusobnoj saradnji i zaštiti izvorišta "Bolje Sestre" i Skadarskog jezera.

 

 

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar