Bar: Održana obuka u okviru projekta EU4ME

skup gov 2 

Obuka je trajala dva dana.


U Baru održana dvodnevna obuka o komunikacijskim vještinama za predstavnike lokalnih samouprava i ministarstava koju je organizovalo Ministarstvo evropskih poslova u okviru projekta EU4ME.
Učesnicima obuke se obratila potpredsjednica Opštine Bar Tanja Spičanović i glavni pregovarač Crne Gore u pristupnim pregovorima sa Evropskom unijom Predrag Zenović.
Cilj obuke bio je sticanje znanja i vještina koje će podržati nastojanja Vlade Crne Gore i lokalnih samouprava u pogledu jačanja kapaciteta za efikasniju komunikaciju i upravljanje.

skup gov 1
Potpredsjednica Spičanović je istakla da je komunikacija značajna u svakom kontekstu i u svakoj prilici, a njeni rezultati su najbolji onda kada je ona strateški planirana.
“Lokalne uprave i uopšte lokalne sredine, imaju tu moć da generišu pozitivne društvene promjene čak i u vrlo nepovoljnom i politički nestabilnom okruženju. Ritam svakodnevnog života i svakodnevnih potreba građana diktiraju lokalnoj administraciji potrebu intenzivne i efikasne komunikacije, kao i očekivanje da bude nosilac vrlo vitalnih lokalnih javnih politika. Upravo te lokalne politike bazirane na uspješnoj komunikaciji često odašilju impulse proaktivnosti u ambijentu u kojem su mnogi centralni mehanizmi zatajili. To doprinosi prepoznatljivosti lokalnih uprava kao zdravih i funkcionalnih jedinica od kojih može krenuti i regeneracija cijelog sistema.“ – kazala je Spičanović.

skup gov 3
„Opština Bar je prepoznata kao važan komunikator u međunarodnim odnosima upravo iz razloga što su na pravilan način iskomunicirani svi potencijali grada, kako kulturno-istorijski, vrijednosni i mnogi turistički potencijali, tako i razvojni potencijali koji su privlačni investitorima, ali i potencijali u smislu kompetencija i otvorenosti lokalne uprave.“ – dodala je ona.

 

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar