Burno zbog burkinija i u Tuzli!

burk

Regija:  Tuzla & burkini

Na kupalištu u Tuzli tjeraju žene u burkinijima - "kupaćim kostimima" koji ih potpuno pokrivaju!

U nekoliko navrata spasilačka služba i zaštitari u Tuzli su s kupališta izbacivali žene koje su na sebi imale „muslimanski“ kupaći kostim – burkini. Sve se događalo na Panonskim jezerima u Tuzli, a tome je javnost obavijestio portal Crna kronika BiH. Građani su se posvađali oko nekoliko stvari: navode da se „prava“ muslimanka ne smije kupati s muškarcima imala na sebi burkini ili ne.

Navode da se burkini nosi na plažama, ali kada se kupaju među istim spolom. Drugi pak navode da je ovakvo bezvezno ponašanje „uvoz“ iz Saudijske Arabije, treći pak navode da su muslimani i poštuju vjeru, ali da se u Jugoslaviji i potom u BiH žene nikada nisu kupale u burkiniju.

Da podsjetimo,
Porodica iz Rožaja došla je na bazen kupališta u Utjehi a maloljetna I. A. pojavila se odjevena u burkini, kupaći kostim muslimanki s hidžabom što je izazvalo negodovanje drugih gostiju. Reagovao je vlasnik turističko-ugostiteljskog kompleksa i insistirao da napuste kupalište jer su drugi gosti izražavali nezadovoljstvo. Njegov gest izazvao je negodovanje dijela javnosti, dok su mnogi podržali da se moraju poštuju pravila  kupališta i da ista budu primjenjiva za sve- ako je istaknuta tabla da je zabranjeno kupanje u odjeći, to važi i za osobe koje nose burkini.

Izvor&foto: Slobodnadalmacija.hr/Primorski.me

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar