Rumija oduševila skajraning reprezentativce

skuring tob 1

TO Bar bila domaćin ekipi.

Proteklog vikenda skajraning reprezentacije Srbije i Crne Gore boravile su u barskoj opštini u sklopu priprema za Evropsko prvenstvo.
Turistička organizacija opštine Bar bila je domaćin ekipi, a zaleđe grada pod Rumijom ispunilo je očekivanja kada su u pitanju planinski sportovi i uslovi za aktivan turizam. Tehnički tereni, netaknuta priroda, velika visinska razlika, čiste planinske rječice i spektakularni pogled koji je jedinstven za ovu regiju. Dvije obale na dlanu, Skadarsko jezero i Jadranska obala.

skuring tob 2
Reprezentativci su puni utisaka. Rumija je sjajno igralište za outdoor sportiste i avanturiste, a grad Bar posjeduje prateću sportsku infrastrukturu za bazične treninge svih vrsta. Ekipi se pridružio i lokalni planinar Goran Banović. Ova posjeta bila je dobra prilika za umrežavanje, razmjenu iskustva i mišljenja zaljubljenika u planinu.
Dio ekipe je odlučio da ostane u Baru i nastavi treninge tokom cijelog aprila, imajući u vidu da su uslovi fenomenalni, a cijene u privatnom smeštaju pristupačne. Iz Skyrunning udruženja navode da se gostoljubivost osjeća na svakom koraku i da će se ekipa sigurno vraćati u naš grad.

skuring tob 3
Napravljeni su i planovi za buduću saradnju Skyrunnig asocijacije Srbije i Crne Gore i grada Bara. Rumija je veliki potencijal za skajraning i u pripremi su staze za 2024. koje sigurno mogu dobiti svijetske sertifikate. Više informacija stiže u narednim mjesecima, a TO Bar se nada da će u budućnosti imati još ovako uspješnih saradnja, saopštila je Stručna služba TO Bar.
Foto: TO Bar

 

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar