Upit za podršku poslat svim partijama u CG!

 zanat komor

Saopštenje Zanatsko-preduzetničke komore Crne Gore

Za sada dve političke partije odlučile da potpišu Memorandum o saradnji sa zanatlijama.

Generalni sekretar Demokratske Partije Socijalista gosp. Aleksandar Bogdanović potvrdio je danas predsjedniku NVO Zanatsko-preduzetničke komore Crne Gore gosp. Slobodanu Starčeviću, da će DPS potpisati Memorandum o saradnji, koji su predstavnici zanatlija poslali svim političkim partijama u Crnoj Gori u novembru prošle godine. Formalno potpisivanje organizovaće se nakon predsjedničkih izbora.

Boris Marđonović, izvršni direktor Zanatsko-preduzetničke komore Crne Gore, kojeg je 25 zanatskih udruženja ovlastilo da potpiše Memorandum o saradnji sa predsjednikom DPSa gosp. Milom Đukanovićem, izjavio je da je ovo veoma značajan događaj za zanatstvo.

Nakon Liberalne partije Crne Gore Memorandum o saradnji je podržala još jedna politička partija, koja je ujedno i najjača partija u crnogorskom Parlamentu.

To znači da će najmanje 30 poslanika u Skupštini Crne Gore podržati novi zakon o zanatstvu, formiranje ministarstva zanatstva i malih i srednjih preduzeća i socijalnu tržišnu ekonomiju po uzoru na EU kroz naš Plan za stabilizaciju i razvoj zanatstva", kaže Marđonović.
On je takođe naglasio, da podrška DPSa zanatstvu Crne Gore podrazumijeva i uzvratnu podršku na svim budućim izborima, uključujući ove predsjedničke izbore, dokle god traje privrženost Sporazumu.

Radi javnosti i boljeg razumijevanja nove paradigme, zanatska udruženja ostaju partijsko-politički neutralna ali i krajnje posvećena partnerskoj saradnji sa svim političkim partijama koje podrže potrebe zanatlija. Njihovi članovi ne žele više davati bilo kome blanko podršku za blanko obećanja, već žele osjetiti sigurnost i vidjeti mjerljive rezultate.
Uvjereni smo da će zanatstvo na ovaj način dobijati sve više na važnosti i da ćemo do parlamentarnih izbora dobiti podršku svih partija, jer je njima važan svaki naš glas, glasovi naših zaposlenih i članova njihovih porodica, zaključuje Boris Marđonović, izvršni direktor Zanatsko-preduzetničke komore Crne Gore.

 

 

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar