Sinergija za primjer

kom uredjenje 4

DOO Komunalne djelatnosti Bar & Eko-fond.

Javnim konkursom objavljenim 07.08.2023. godine od Fonda za zaštitu životne sredine- EKO FOND, predviđena je dodjela bespovratnih sredstava (subvencija) za realizaciju projekta UKLANJANJE OTPADA ODBAČENOG U ŽIVOTNU SREDINU (tzv. „divlje deponije“).

kom uredjenje 1
DOO Komunalne djelatnosti Bar konkurisalo je projektom Uklanjanja otpada odbačenog u životnu sredinu sa katastarske parcele broj 4441 KO Kunje,uz magistralni put Bar-Ulcinj u mjestu Vidikovac, koji je omogućio uklanjanje više od 1.121,6 tona otpada s divlje deponije, te je preoblikovao taj prostor u oazu prirode. Gruba nivelacija terena, nasipanje sloja jalovine, i obilna sadnja raznovrsnog bilja kao što su Nerium Oleander, Yucca i Photinia, ne samo da su obnovili prirodni ekosistem već su i unijeli estetski dodir u okruženje.

kom uredjenje 3
Dodatno, postavljanje modernih klupa za odmor, metalnih barijera radi sprječavanja daljnjeg nepropisnog odlaganja, pojačan inspekcijski nadzor i postavljena rasvjeta, sve su to nijanse koje su ovo mjesto pretvorile u ne samo ekološki, već i društveno prihvatljivo odmorište.

kom uredjenje 2
Ovaj podvig predstavlja sjajan primjer sinergije između našeg Društva i EKO FONDA, te pokazuje kako se odlučnim koracima može transformisati negativan ekološki uticaj u održivu i estetski ugodnu sredinu, saopštili su iz Komunalnih djelatnosti preko svoje FB starnice javnosti.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar