Pavićević: Borićemo se za oba trofeja u Crnoj Gori

mor sigal 1

"Želimo trofej u Crnoj Gori a borićemo se za oba. Želimo u polufinale ABA lige i želimo da kroz kvalifikacije izborimo mesto u FIBA Ligu šampiona. Napravićemo ekipu kadru da to ostvari“, izjavio je trener Mornara Mihailo Pavićević u intervjuu za beogradski Sport klub.

Sport klub prenosi da je Mornar od devet kontrolnih utakmica dobio osam i da se čini da u dobroj formi čekaju Superkup ABA lige koji se igra u Baru od 20. do 23. septembra.

Četvrtfinalni parovi su: Mornar – Partizan, Igokea – Mega, Cedevita – FMP (menja Crvenu zvezdu) i Cibona – Budućnost.

Ono što ne ide na ruku Baranima je činjenica da će odmah posle turnira krenuti put Rusije gde ih očekuje prvi meč u kvalifikacijama za pomenutu FIBA Ligu šampiona, protiv Saratova.

"Očekujem spektakl u Baru koji će u skladu sa dogovorom koji je postignut sa čelnicima ABA lige biti domaćin i naredne dve godine. Superkup je sjajna prilika da se afirmiše Bar u turističkom smislu, da se napravi pravi košarkaški spektakl. Zasluge što je Bar ponovo postao košarkaški centar Crne Gore pripadaju Đorđiju koji je u pravom smislu te reči alfa i omega kluba“, rekao je za Sport klub Pavićević.

Trener Mornara i bivši selektor mlade reprezentacije Crne Gore prokomentarisao je i povlačenje Bogdana Tanjevića sa klupe crnogorske reprezentacije.

"Iluzorno je trošiti reči o njegovom liku i djelu. Mnogo je uradio za košarku u Crnoj Gori. Stabilizovao je stanje, doveo seniorsku selekciju do maksimuma u ovom trenutku, a zatim je kao što je i najavio odlučio da posao prepusti nekome mlađem, nekome ko ima više energije i snage. Mislim da i taj potez pokazuje svu veličinu Bogdana Tanjevića“, naglasio je Pavićević.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar