Nokturno – nemiri i sjenke tišine

sejla art

Najava...

U petak, 8. marta, sa početkom u 19 časova u Umjetničkoj galeriji „Velimir A. Leković“ biće otvorena izložba slika „Nokturno – nemiri i sjenke tišine“ Sejle Kerović.
Rođena je u Beranama 1973. godine. Odrastala je u umjetničkoj porodici, uz oca Huseina Bašića, književnika, i majku Eminu, profesoricu književnosti. Redovno su u njihovu kuću navraćali intelektualci različitih profila: književnici, slikari, muzičari, glumci,... Sve je to uticalo da se Sejla u doba odrastanja zainteresuje za različite vidove umjetnosti, što je rezultiralo angažovanjem u više oblasti i osvajanjem nagrada na državnom nivou.

„Sejline slike govore da bi trebalo vježbati oko za skrivena značenja stvari. Vid registruje, navodi i zavodi, ali ne tumači. Traganje za ličnim izrazom, koliko ispunjava i raduje, toliko i obeshrabruje jer slika je najbliža pogledu. Tu nema prevare. Boja skriva i otkriva lice čednosti koje prebiva u sjenci istine, zato joj se više vjeruje, nego liniji. Ona je mjesto gdje nastaje ili nestaje oblik - vječna priča o dolasku i odlasku čovjeka. Da bi stvorio neki svoj svijet, umjetnik se mora potpuno “otvoriti” pred sobom. Da bi stvorio neki svoj svijet, umjetnik se mora potpuno “otvoriti” pred sobom”, riječi su dr Miluna Lutovca.

Kerović je do sada imala osam samostalnih i više kolektivnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Živi u Podgorici, saopšteno je iz Kulturnog centra Bar.

 

 

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar