Ivona

vis bez 1 

VIS “BEŽ” u Dublin Pubu

vis bez 2

Barski VIS BEŽ se na youtube kanalu oglasio drugim spotom sa prošlogodišnjeg EP “Život u e-mollu” (“Mediteran Multimedia”, Bar) za pjesmu “Ivona”.

Spot “Ivona” nastao je od snimaka studija “Media Pro” sa multimedijalne promocije albuma u “Dublin Pubu”, 3. avgusta 2023, u okviru programa “bARS” 36. Barskog ljetopisa, i predstavlja video-dokumentarni zapis sa ove specifične večeri na kojoj su gosti bili muzički novinar i rok kritičar Petar Janjatović, članovi grupe “Makadam”, Ritchie Orlandić i Milić Šarović, Drago Šušter, Semir Karastanović, Ana Pejović i Silvija Vukelić.
Autor muzike i teksta za ovu pjesmu je jedan od kultnih autora Bara osamdesetih Milenko Lokmer, dok aranžman potpisuju Edin Dibra i Božidar Gagović.
Vokal grupe Željko Milović, “najjednakiji od trojice jednakih u bendu”, istakao je da je pjesma nastala još 1988. godine i da je bila veoma tražena na žurkama i sjedeljkama u to vrijeme.
“Iz Milenkove radionice je izašlo mnogo lijepih pjesama, neke su mnogo kasnije snimili Katapult i Akademia, pa smo i mi željeli da publiku podsjetimo na jednu od njih. Kako smo čitav album bazirali na akustičarskoj formi, ‘Ivona’ je bila kao rođena za tako nešto”, rekao je Milović, i najavio snimanje novog EP-a “potpuno muzički drugačijeg od prethodnika, sa dosta gostiju”.
U planu je, prije izlaska novog albuma, izrada još jednog spota sa albuma “Život u e-mollu” VIS BEŽ.
Link za video: https://www.youtube.com/watch?v=aYfYaVFwwPI
Foto: Media Pro

 

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar