Velike investicije sa ciljem poboljšanja obrazovnih uslova u Baru

dule i angela

Povodom položenog kamen temeljca za izgradnju fiskulturne sale u OŠ „Mrkojevići“...

Predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević sa saradnicima sastao se juče sa ministarkom prosvjete, nauke i inovacija Anđelom Jakšić-Stojanović i Majom Delić ispred Uprave za kapitalne projekte.
Tom prilikom položen je kamen temeljac za izgradnju fiskulturne sale u OŠ “Mrkojevići” u Pečuricama, a radi se o objektu površine oko 1.800 kvadratnih metara vrijednosti gotovo 1,2 miliona eura.
Ministarka Jakšić-Stojanović je istakla da je izgradnja fiskulturne sale u Pečuricama projekat od velikog značaja ne samo za opštinu Bar već i za cijelu Crnu Goru te najavila konkretne aktivnosti u skorijoj budućnosti na izgradnji vrtića u Baru, radove na rekonstrukciji škola “Meksiko”, “Srbija” i “Jugoslavija”. Ministarka je istakla da primjer saradnje koja je ostvarena sa Opštinom Bar treba da slijede i druge opštine u Crnoj Gori.
Predsjednik Opštine Bar, Dušan Raičević je kazao da Opština Bar nastavlja da vrijedno i posvećeno radi na realizaciji brojnih projekata koji su pokrenuti kao što je dnevni centar za djecu sa smetnjama u razvoju, zatim druga faza rekonstrukcije trga i šetališta u Sutomoru i danas u Mrkojevićima početak realizacije projekta fiskulturne sale koji se realizuje zajedničkom saradnjom Opštine Bar, resornog ministarstva i udruženja iseljenika „Rumija“ iz Čikaga. Raičević je istakao da je Opština Bar finansirala izradu glavnog projekta, definisala urbanističke parametre i od Ministarstva i Uprave za kapitalne projekte dobila podršku za ovaj projekat koji je višedecenijska inicijativa mještana Mrkojevića. Raičević je naglasio da su u relativno kratkom vremenskom periodu stvorene pretpostavke za realizaciju projekta i da je siguran da će se gradnja finalizovati u predviđenom roku na zadovoljstvo djece i mještana Mrkojevića.
Raičević je kazao da raduje činjenica da je na sastanku, koji je jutros održan, definisan niz zajedničkih aktivnosti u budućem periodu i dodao da je Opština Bar spremna da pruži maksimalnu podršku svim aktivnostima u godini rekordnih ulaganja u obrazovni sistem, a jedan od projekata tiče se izdvajanja sredstava iz lokalnog budžeta za rekonstrukciju školskih poligona u Baru, zatim proširenje kapaciteta OŠ „Blažo J. Orlandić“ kao i projekat energetske efikasnosti OŠ „Jugoslavija“. Kulminacija saradnje, ističe Raičević, jeste raspisivanje tendera za izgradnju vrtića u Baru sa potencijalnom izgradnjom i novih vrtića imajući u vidu da se Bar intenzivno širi.
Maja Delić ispred Uprave za kapitalne projekte je istakla da se u opštini Bar realizuju brojni projekti kroz zajedničku saradnju te pored izgradnje ove sale podsjetila na radove na izgradnji dnevnog centra za djecu sa smetnjama u razvoju, radove u kasarni “Pero Ćetković”, šetališta u Sutomoru i kazala da su u fazi pripreme važne aktivnosti koje će biti realizovane u saradnji Uprave sa nadležnim ministarstvom i lokalnom upravom.
Direktor Osnovne škole “Mrkojevići” Osman Grgurević je kazao da je ovo događaj koji se decenijama čekao, a naša generacija dočekala te da će se izgradnjom sale steći ne samo adekvatni uslovi za sportske aktivnosti učenika i djece već i mogućnost korišćenja od strane mještana za koje ova škola predstavlja društveni i kulturni centar.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar