Barski osnovci pokazali dobre rezultate

 D tak

Srednjoškolci zatajili...

Ispitni centar objavio je rezultate Državnog takmičenja učenika osnovnih i srednjih škola iz prirodnih nauka, istorije i geografije kao i stranih jezika.

Najboljim učenicima i njihovim mentorima, novčani dio nagrada obezbijedilo je Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija i to za I, II i III mjesto za učenike po 1000, 700 i 500 eura, dok će njihovi mentori dobiti od 300 do 600 eura.

Da podsjetimo, takmičenje je održano krajem februara u zgradi Ekonomskog fakulteta Univerziteta Crne Gore u Podgorici, osim ze programiranje koje je organizovano u zgradi tehničkih fakulteta UCG. Učenici osnovnih škola takmičili su se u VI razredu iz matematike, a u IX iz matematike, fizike, hemije, biologije, istorije, geografije, engleskog, ruskog, francuskog, italijanskog i njemačkog jezika. Srednjoškolci su bili podijeljeni u dvije kategorije: prva kategorija (učenici I i II razreda) i druga kategorija (đaci III i IV razreda). Oni su se u obje kategorije nadmetali iz: matematike, fizike, hemije, biologije, engleskog jezika, ruskog jezika, francuskog jezika, italijanskog jezika, njemačkog jezika i istorije. Takmičenje iz geografije i programiranja organizovano je u jednoj kategoriji (IV razred), s tim što su pravo učešća imali i učenici nižih razreda.
Učenici iz Bara koji su pokazali najbolje rezultate:
-Najbolje poznavanje biologije pokazala je Adea Ćeranić iz OŠ “Meksiko” (mentorka Danijela Đoković), a treće mjesto su podijelili Sergej Bajčeta (mentorka Mirjana Vukčević) i Lazar Đoković (mentorka Milanka Škipina), obojica iz OŠ “Blažo Jokov Orlandić”.
-Treće mjesto u matematici, u konkurenciji polumaturanata osvojio je Viktor Radević (OŠ “Jugoslavija”) čija je mentorka bila Dijana Kovačević.
-Najbolje poznavanje engleskog jezika u državi pokazala je Jelena Marojević iz OŠ “Jugoslavija“ (mentorka Katarina Đalović).
-U kategoriji „Engleski jezik“ za treći i četvrti razred srednjih škola, treće mjesto je osvojio Nikola Kojičić (Gimnazija “Niko Rolović”).

 

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar